×
En del av Stockholms stad
Musik
Sarah McKenzie

Arkiverat evenemang:

Sarah McKenzie

Stockholm Jazz Festival 2019


lördag 19 oktober 2019 21:00 - 22:00
Nalen •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019.
Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Stilsäkra tolkningar av jazzstandards och egna kompositioner som flirtar med jazzens historia och bossanovan har gjort australiensiska pianisten och sångerskan Sarah McKenzie till ett stort internationellt namn.

Det stora genombrottet kom med albumet Paris in the Rain 2017. Den släpptes av anrika Impulse! och föregicks av en längre vistelse i den franska huvudstaden. Ett av de starkaste spåren var titellåten – som Sarah McKenzie skrivit själv. Den smälte fint in vid sidan av superklassiker som bland annat Tea For Two. Orkester Journalens recensent Dan Backman tyckte att den direkt kunde få "en plats i den ständigt uppdaterade stora amerikanska sångboken".

Det är så hon fortfarande arbetar. Senaste albumet, Secrets of My Heart, är inspelad i en annan välrenommerad jazzstad, New York. Även på den är det jazzstandards sida vid sida med egna kompostioner – som den unga pianisten och sångerskan skrivit själv. Hon framför allt med ett säkert driv och en stor kärlek till jazzens historia – och eftersom skivan är inspelad i New York avslutar hon den såklart med The Gershwin Medley.

Stora Salen
Dörrar: 20:00

Konsertstart: 21:00

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs om våra nya spelplatser här.

MusikNalen