×
En del av Stockholms stad
Musik
Richard Bona & Alfredo Rodriguez

Arkiverat evenemang:

Richard Bona & Alfredo Rodriguez

Stockholm Jazz Festival 2019


onsdag 16 oktober 2019
Nalen •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019.
Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Kamerunsk-amerikansk-kubansk jazz med Richard Bona & Alfredo Rodriguez

"Richard Bona är helt enkelt en av den här planetens mest talangfulla snubbar", enligt Quincy Jones. Kamerunfödde Richard Bona har samarbetat med storheter som Pat Metheny, Chaka Khan och Bobby McFerrin. Nu kommer han till Stockholm Jazz Festival med en annan Quincy Jones-skyddsling: kubansk-amerikanske pianisten Alfredo Rodriguez. Med båda dessa herrar på scen kan vi räkna med högkompetent jazz med ena benet i en kamerunsk och det andra benet i en kubansk tradition.

Richard Bona, född i Kamerun, kom till New York i mitten av nittiotalet. Han jämfördes snabbt med legenden Jaco Pastorius – men visade snart att han både hade ett eget uttryck och en egen stil. Strax hade han också visat att han står på egna ben – och har så fortsatt även när han samarbetat med storheter som Pat Metheny, Chaka Khan och Bobby McFerrin. Richard Bona turnerar för fulla hus världen över och har bland annat tagit emot prestigefyllda priser som Victoires du Jazz Award för "Best International Artist". 

Kubansk-amerikanske pianisten Alfredo Rodriguez upptäcktes av demonproducenten Quincy Jones under Montreux Jazz Festival för många år sedan vilket ledde till att Alfredo Rodriquez 2009 flyttade från Kuba till Los Angeles. Hemma i Kuba kände han sig inte tillräckligt fri att uttrycka sig inom sitt jazz-idiom, nu var det dags för det stora klivet! Med sig till Los Angeles hade han en resväska fylld med musik, en tröja och ett par jeans. 

Med Richard Bona & Alfredo Rodriguez tillsammans på scen under Stockholm Jazz Festival kan vi räkna med högkompetent jazz med ena benet i en kamerunsk och det andra benet i en kubansk tradition.

Nalen, Stora Salen
Dörrar: 20:00

Konsertstart: 21:00
18 år
Denna konsert är stående.

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs om våra nya spelplatser här.

MusikNalen