×
En del av Stockholms stad
Musik
Oz Noy Trio

Arkiverat evenemang:

Oz Noy Trio

Stockholm Jazz Festival 2019


tisdag 15 oktober 2019 20:00 - 22:00
Nalen •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019.
Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Israelfödde Oz Noy är sedan ankomsten i New York 1996 en av den amerikanska storstadens centralgestalter inom fusionjazz och närliggande genrer. Han har spelat och turnerat med "alla". Bara för att ta några exempel: Richard Bona, Nile Rodgers, Dave Weckl, Mike Manieri, Bill Evans och The Gil Evans Orchestra.

Han spelar bluesigt, blyhårt och luftigt experimentellt på samma gång som det är tekniskt raffinerat. Med sig på scen har han två herrar som inte heller skäms för sig. Trumvirtuosen Dennis Chambers har backat upp John McLaughlin, Mike Stern och många andra. Basfenomenet Jimmy Haslip var en av grundarna till Yellowjackets.

På senaste albumet Booga Looga Loo blandar Oz Noy boogaloo med jazz och sköna R&B-grooves med sin oförutsägbara harmoniska känslighet, vassa frasering med grym blueskänsla. Här ryms fyra Oz Noy-kompositioner sida vid sida med pulserande tolkningar av klassiker av Theolonious Monk, The Beatles, The Beach Boyx och Ray Charles.

Line-up

Oz Noy – gitarr
Dennis Chambers – trummor
Jimmy Haslip – bas

Nalen Klubb
Dörrar: 19:00

Konsertstart: 20:00
18 år
Denna konsert är stående.

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs om våra nya spelplatser här.

MusikNalen