×
En del av Stockholms stad
Musik
Osunlade

Arkiverat evenemang:

Osunlade

Stockholm Jazz Festival 2019


torsdag 17 oktober 2019 21:00 - 23:00
Nalen •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019.
Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Senaste skivan Oslunade släppt heter The Quieter You Become, The More You Hear. En programmatisk titel – Osunlade är en man som gärna vänder sig mot sitt inre och mot de andliga dimensionerna i sin jazziga housemusik. Men vägen till den andliga house har inte varit spikrak.

Osunlade upptäcktes som sjuttonåring av sångerskan Toni Basil (mest känd för låten Mickey som Carola gjorde en cover av på sitt debutalbum Främling). Basil tog med Osunlade till Hollywood där han började göra musik till barnprogrammet Sesame Street. Snart producerade Osunlade även annat – som bland annat rapparen Gerardo och hans megahit Rico Suave. Men efter många år i Hollywoodmaskinen tröttnade Osunlade och drog sig tillbaka.

I sitt sökande hittade han till Ifa – en naturdyrkande kult/religion som härleds från Afrikas Yoruba-stammar och som utövades av de slavar som hämtades till Amerika. 1999 grundade Osunlade sitt Yoruba Records och hade plötsligt plattformen han drömt om länge – ett skivbolag för ett andligt sound, för en jazzig deephousemusik som överskrider gränser. Osunlade har gett ut skivor med stora namn inom housemusiken som Danny Krivit, John Beltran och Vince Watson – men när han kommer till Stockholm Jazz Festival presenterar han självklart sin egen andliga musik som mixar dagens dansgolv med en urgammal religiös dyrkan av naturen.

Nalen Klubb
Dörrar: 20:00

Konsertstart: 21:00
18 år
Denna konsert är stående.

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs om våra nya spelplatser här.

MusikNalen