×
En del av Stockholms stad
Musik

Arkiverat evenemang:

Mapei


onsdag 2 oktober 2019
Nalen •


Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019. 
Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Mapei är tillbaka med en efterlängtad singel och livespelningar!

30 augusti släpptes nya singeln Rise Up, som är det första av smakprov inför ett nytt album som ser dagens ljus senare i höst.

Mapei var en av artisterna som i början av 2010-talet bidrog till ta soulen in i samtiden genom att både självklart och lekfullt sammankoppla den med sound från klubb- och hiphopvärlden. Nu är den internationellt erkända artisten redo att låta karriären gå in i en ny fas.

Nya skivan, tillkommen i samarbete med bland andra Magnus Lidehäll och Chords, belyser självkänsla samtidigt som den uppvisar en medvetenhet om hur svårt det är att vara sig själv i en tid av extrem narcissism. I tioårsåldern flyttade USA-födda Jacqueline Mapei Cummings med sin mamma till Sverige och påbörjade ett nytt liv i ett främmande land. Att från unga år ha tvingats lära sig hantera olika nya situationer har satt sin prägel på Mapei, som ofta kämpat med att hitta en egen identitet. Först nyligen kunde hon till slut förlika sig med bilden av sig själv som artist och kreatör. Den här inre resan har inspirerat materialet på den efterlängtade uppföljaren till 2014 års debutalbum. Albumets första smakprov, singeln Rise Up släpptes 30 augusti och under hösten gör Mapei ett antal liveframträdanden.

"Just nu lever vi i en väldigt politisk tid, som förstärks av den digitala eran", säger Mapei. "Samtidigt kan jag se en rad framsteg. Tack vare sociala medier knyts människor samman som aldrig tidigare. Man peppar varandra, lär av varandra. Eftersom jag inte kan undgå att lägga märke till det ger det mig hopp om att vi kan uppmuntra varandra till att acceptera vilka vi är och våga stå för det."

Instagram >

Nalen Klubb
Dörrar: 20:00
Konsertstart: 21:00 
18 år
Denna konsert är stående.


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs om våra nya spelplatser här.