Magnus Carlson And The Moon Ray Quintet

Stockholm Jazz Festival 2019

14 oktober 2019 19:00
Dansens Hus

Konfetti och vemod! Dags att fira tio år med Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet.

Med sitt Weeping Willows säljer nu en av Sveriges mest hyllade röster, Magnus Carlson, ut Globen. På senare tid har han också uppmärksammats för sitt miljöengagemang. Men den här unika kvällen handlar bara om en sak – tillsammans med The Moon Ray Quintet firar Magnus Carlson ett storslaget tioårsjubileum.

Bakom namnet The Moon Ray Quintet döljer sig några av svensk jazz flitigaste och mest namnkunniga musiker. Bandet bildades år 2009 efter ett intiativ från Magnus Carlson och Goran Kajfes. Samma år gavs debutalbumet Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet ut på EMI/Blue Note. Skivan utsågs till en av 2009 års bästa i Svenska Dagbladet – och även uppföljaren Echoes lovordades i pressen. Orkester Journalen gav skivan ett extra plus för "den varma ljudbilden, det täta kompet och de snygga solona av samtliga i detta variationsrika musikaliska projekt."

Musikaliskt handlar det om vemodig jazzpop där Carlson och bandet tolkar favoriter av artister som bland annat Nick Cave, Nick Drake, The Pogues, Thom Yorke och Nina Simone.

Gissningsvis blir det ett lika elegant som storslaget tioårskalas.

Line-Up

Magnus Carlson – sång
Goran Kajfeš – trumpet
Per "Ruskträsk" Johansson – saxofon
Carl Bagge – piano
Peter Forss – bas
Lars Skoglund – trummor

Dörrar: 18:00
Konsertstart: 19:00

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se

2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Dansens Hus är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs om våra nya spelplatser här.

Scen

Dansens Hus