×
En del av Stockholms stad
Musik
Lucky Chops

Arkiverat evenemang:

Lucky Chops

Stockholm Jazz Festival 2019


fredag 11 oktober 2019 21:00 - 23:00
Fasching •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019.
Biljettlänken tar dig vidare till Faschings bokningssida.

Att Lucky Chops video till låten Problem snart har fyra miljoner (!) visningar på YouTube beror säkert delvis på att det är en Ariana Grande-cover. Men det är verkligen inte hela förklaringen. Snarare är det de oklanderliga frisyrerna, de coola killarna och de eleganta danssteg de tar samtidigt som de spelar i kombination med det vildsint funkiga och totala ös de förmedlar med sina blåsinstrument.

Brassbandet Lucky Chops bildades av några elever vid LaGuardia Arts High School i New York år 2006. De började – som så många andra i "det stora äpplet" – spela i tunnelbanan, på gator och torg och blev virala – och enormt efterfrågade av konsertarrangörer när de filmades av en turist på New Yorks gator.

Samtidigt som de turnerat flitigt har de också hunnit spela in albumet NYC och släppt EP:n Walter (där de gör en fullkomligt magisk blåsversion av Beatles-låten Helter Skelter) och senast Virtue and Vice Sessions Vol 1. Det svänger sannerligen på skiva. Men – det är givetvis live de ska upplevas.

Nu kommer de till Stockholm Jazz Festival. Beväpnade med blåsinstrument, funkkänsla och absolut coolhet.

Fasching
Dörrar: 20:00

Konsertstart: 21:00
18 år
Denna konsert är stående.

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se