×
En del av Stockholms stad
Musik
Roxanne Shanté
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Roxanne Shanté


Studion


1983 gick Fever Records tävling "Freestyle Championship/Battle Rapper" av stapeln på The Fever Night Club. Tävlingen var ett årligt återkommande event med vinnare som LL Cool J, Fat Boys och Run DMC. Roxanne Shanté var den första kvinnliga rapparen någonsin – både att delta och att vinna tävlingen. 

Roxanne Shanté (född Lolita Shanté Gooden) växte upp i Queensbridge Public Housing Projects, i Queens, New York. Redan vid 14 års ålder släppte hon sin första singel Roxanne’s Revenge som den enda kvinnliga medlemmen i hiphopkollektivet The Juice Crew. Låten var ett svar på U.T.F.O.s Roxanne Roxanne, där hon tog rollen som figuren Roxanne och gav svar på tal till männen. 

Disslåtskriget Roxannes War var snart igång och hon gjorde sig snabbt känd för sina sylvassa texter. Hon var den första kvinnliga rapparen med både platina och guldsäljande album och blev den första internationellt kända kvinnliga rapparen.

Roxanne Shanté har haft ett starkt inflytande på många artister i musikindustrin och varit en viktig förebild för kvinnliga artister i alla genrer. Hon är en av de mest samplade röster inom flera genrer, tillexempel artister som Janet Jackson, Black Eyed Peas, Jay Z, J-Cole och Basement Jaxx. Roxanne fortsätter att vara en av de mest efterfrågade klassiska hiphop-akterna.

Regissören Michael Larnell förverkligade filmen Roxanne Roxanne om Roxannes liv, en ung kvinna som tvingades hantera musikkarriären, skolan, familj och problem under uppväxten. Pharrell Williams och Forrest Whitaker har producerat filmen som hade premiär på Netflix 23:e mars 2018, med Chanté Adams, Nia Long och Mahershala Ali i några av huvudrollerna.

Var med om en unik heldagsupplevelse med Roxanne Shanté!

Vi visar filmen Roxanne Roxanne före konserten, med ett efterföljande samtal med Roxanne och Mats Nileskär. Begränsat antal biljetter – först till kvarn!

Tider

17:00 Dörrar
17:30 filmvisning Roxanne Roxanne
19:15 Q&A med Roxanne Shanté. Moderator: Mats Nileskär
20:00 Dörrar Studion
21:00 Konsert Roxanne Shanté


Åldersgräns: 18 år

Information

Scen

Studion

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

23 september 2018

Pris

  • Ordinarie:295 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda