×
En del av Stockholms stad
Musik
Amanda Mair
Amanda Mair
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Amanda Mair + Blenda

Amanda Mair är Stockholmstjejen som utan att ens ha gjort några demoinspelningar upptäcktes av skivbolaget Labrador, då hon gick i ettan på gymnasiet. Ett år senare var hon internationellt hyllad och gjorde spelningar runt om i världen. Det självbetitlade debutalbumet samt singlarna House och Doubt fick recensenterna hos bland andra Washington Post och The Guardian att namedroppa allt från Kate Bush och Fleetwood Mac till Lykke Li, Bat For Lashes och Feist för att beskriva Amandas perfekt utformade poplåtar. 

Med den fem spår starka EP:n To The Moon tar hon vid där det internationellt hyllade debutalbumet lämnade oss. Samtidigt är allting helt nytt. Under de fyra år som har gått sedan debuten har Amanda utvecklats – både som artist och låtskrivare, men även som person. Det som då kändes lovande och imponerande har nu förvandlats till något helgjutet och självständigt. Den atmosfäriska och ganska mörka EP:n To The Moon öppnar dörren till en ny dimension av Amanda Mair.

Amanda har spelat på en rad olika scener som tex Bråvalla, Where's The Music, By:Larm och supportat isländska Vök på deras Europaturné.

Blenda är en stockholmsbaserad artist vars  alter ego är  Puncahontas. Total auktoritet möter total vibe eller som hon själv beskriver sig "A super hero on a mission". Element av jazz, afrobeat & gospel gifter sig med avant garde soundet från producent kollektivet Edgeology i en hänsynslös & in-your-face take på modern popmusik.
Debutsingeln från Blenda heter Chill och är en rå mix av trap & RnB med stråk av skör melodiös pop.


Blenda

Influerad av artister som Jill Scott, Erykah Badu och Beyoncé visar Blenda ett brett spektra av artistiskt uttryck som ryms i denna tre minuter långa debut. "Att ta vara på min stora röst och personlighet har alltid varit viktigast i min musik. Uppfattas des starkt, direkt och stökigt, bra." Genom att förlita sig på intuition och magkänsla fastnar Blenda sällan i genrer utan öppnar ständigt upp för en lekfull artistisk frihet, en välkomnad injektion på marknaden.

När hon nyligen skrev på för sitt nya management och lärde sig grunderna i musikbranschen stod en sak klart: Blenda ville göra det på sitt sätt. Hon hoppade över storbolagen och satte ihop ett eget handplockat team för att sköta allt från A&R, distribution, varumärkessamarbeten till marknadsföring.

– I mitt team är jag alltid prio ett, säger Blenda som gärna utmanar den rådande musikindustrin. Jag har absolut ingenting emot skivbolag eller branschen, detta handlar endast om ett upplägg som passar mig bäst.

Blenda har spelat på ställen som Bråvalla, Stay Out West, Umeå Open samt under Metoo-manifestationen på Sergels torg.

Singeln PAY DAY finns ute nu.


Åldersgräns: 13 år
Endast ståplats
Dörrarna öppnas 19:30
Konsert 20:00 & 21:00