×
En del av Stockholms stad
Musik
Jazzkatter – en spontanshow av Anna Vnuk. och Sarah Riedel. Urpremiär 20 februari i Hörsalen.
Jazzkatter – en spontanshow av Anna Vnuk. och Sarah Riedel. Urpremiär 20 februari i Hörsalen.
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

Jazzkatter – en spontanshow

Av Anna Vnuk och Sarah Riedel


Hörsalen


Jazzkatter – en spontanshow är ett möte mellan dansare och musiker under ledning av Anna Vnuk och Sarah Riedel. 10 solister: 5 dansare, 5 musiker. 10 dagars rep – sedan show! Urpremiär 20 februari i Hörsalen.

– Jag har bjudit in mina favorit-jazzkatter till ett spontant möte på dansgolvet. En jazzkatt är en typ som älskar natten, staden, att klä upp sig, och att försvinna i musiken… och det svänger när den går, berättar dansaren och koreografen Anna Vnuk.

Jazzkatter - en spontanshow är musik och dans som silats genom jazzdansrötter in i nutiden. Det är ingen story som ska berättas, det är dans och musik som möts på lika villkor. Det handlar mer om stil och känsla än genre och prestation, med improvisatoriska, jammiga inslag.

Anna Vnuk är dansare och koreograf utbildad på Balettakademin som nyligen regisserade Grotesco på Scalateatern. Hon har varit verksam på Backa teater, Riksteatern och Dansens hus där hon satt upp föreställningar som Anna Vnuk sätter upp Cats, Solofestival med mig själv, Kött, Hårdare snabbare Anna Vnuk och Kära medborgare.

Sarah Riedel är sångare, kompositör och sedan hösten 2013 musikchef på Kulturhuset Stadsteatern. Musikerna har fått stor uppskattning för sin medverkan i Den sista föreställningen – Wolff sjunger Brel samt för en mängd skivinspelningar, medan dansarna är bekanta namn från, bland mycket annat, P*fect, K. Kvarnström & Co och Weld Company.

Presscitat

"... ett växelspel inte bara mellan grupp och individ utan också mellan klassiska sinnesbilder av jazzens estetik och olika högst personliga uttolkningar av musikens förlängning i kroppslig rörelse." /DN

"Jag blir glad och upplyft till sinnes av dansen och musiken och av den fantastiska sångerskan Sarah Riedels sång." /Kulturbloggen


Upp till Kamp med The Stoner. Kompositör Nils Berg.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

20 februari 2016

Pris

  • Ordinarie:150 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda