×
En del av Stockholms stad
Musik
Tania Saleh.
Tania Saleh.

Arkiverat evenemang:

Revolutionary Voices - Konsert

8 mars 19.30


Hörsalen


Internationella kvinnodagen firas här med en riktig kavalkad av enastående kvinnors röster: Tigris fåglar, Dina El Wedidi och Tania Saleh. 

Tigris fåglar är en irakisk kvinnokör i Sverige. 30 kvinnor med ursprung i Irak håller på detta sätt musikkulturen levande. Denna kväll framför de sånger ur Salih Al-Kuwaitys repertoar som filmen On the Banks of the Tigris berättar om.

Tania Saleh är en libanesisk singer-songwriter som banat sig en egen väg på den arabiska musikscenen. I en mjuk blandning av traditionell arabisk musik och västerländska toner sjunger hon om dagliga bekymmer i ett oroligt samhälle, om kärlek och hat och allt där emellan. Tania Saleh är också verksam som bildkonstnär och hennes visuella stil har bidragit till att skapa ett unikt konstnärskap som sticker ut på den arabiska musikscenen.

Dina El Wedidi är en egyptisk singer-songwriter som kombinerar ett eldigt, nutida uttryck med traditionell egyptisk vokalmusik. Hon är även utbildad skådespelare och storyteller och hade under arabiska våren en stor hit med en sång ur musikalen "Khalina Nehlam" (Låt oss drömma). Hon arbetar för att bevara och utveckla de egyptiska kvinnornas musiktradition. Dina har i brasilanska Gilberto Gil funnit en mentor och de har uppträtt på flertalet festivaler runt om i världen tillsammans.

Revolutionary Voices är producerat av Re:Orient och genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Projekt kan möjliggöras med stöd av Stockholms stad.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:50 h, ingen paus

Premiär

8 mars 2016

Pris

  • Ordinarie:240 kr
  • Pensionär:200 kr
  • Stud. från 26 år:120 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:120 kr
  • Ung under 26 år:120 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda