×
En del av Stockholms stad
Musik
Lina Nyberg. Konsert 20 april 2016 i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern.
Foto: Miki Anagrius

Arkiverat evenemang:

Lina Nyberg – Aerials


Hörsalen


Den 20 april framför Lina Nyberg Band och Vindla String Quartet en scenversion och releasekonsert av Aerials, årets mest hyllade svenska jazz-skiva, i Hörsalen.

"Lina Nyberg skapar äventyr", skrev DN i en helsides 5/5-recension av skivan ”Aerials” när den släpptes i mars. Dubbel-CD:n ”Aerials” är del två i Lina Nybergs trilogi om världen, elementen och musiken. Denna gång har Lina komponerat musik för stråkkvartett i luftens tecken med fåglar, kosmonauter och piloter i fokus. Till detta får vi höra minimalistiska och romantiska versioner av några av jazzens mest älskade evergreens som ”Fly me to the moon” och ”Bye Bye Blackbird”.

Om Lina Nyberg

Lina Nybergs förra skiva ”The Sirenades” (från 2014) innehöll bland annat beställningsverk för Norrbotten Big Band och Stockholm Jazz Festival och hyllades stort. Den legendariska amerikanska jazztidningen Downbeat gav den 4 ½ stjärnor av 5 för Linas: ”…otroliga kontroll över text och musik och övertygande musikaliska visioner.” Sedan debuten med duo-skivan ”Close” med Esbjörn Svensson 1993 har Lina Nyberg gjort 16 skivor som solist/producent/arrangör.

 

Medverkande

Lina Nyberg, sång
Vindla String Quartet
Cecilia Persson,
piano
David Stackenäs,
gitarr
Josef Kallerdahl,
bas
Peter Danemo,
trummor

 

www.linanyberg.se

www.vindla.se

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:20 h, ingen paus

Premiär

20 april 2016

Pris

  • Ordinarie:180 kr
  • Pensionär:155 kr
  • Stud. från 26 år:145 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda