×
En del av Stockholms stad
Musik
Gageego!
Foto: Anna Hult

Arkiverat evenemang:

Karin Hellqvist & Gageego!


Hörsalen


Ensemblen Gageego! sammanstrålar för första gången med gästsolisten Karin Hellqvist. Ett möte som är ett resultat av två beställningar av tonsättarna Jenny Hettne och Esaias Järnegard. Dessutom framförs Kim Hedås Under luften samt Jesper Nordins nyligen prisbelönta verk Pendants (Järnåkerpriset 2015).

Om musikerna:

Ensemble GAGEEGO!

Gageego! bildades 1995 och arbetar med att utforska och göra den nutida musiken mer tillgänglig. Som en av de viktigaste aktörerna i musiksverige uppskattas ensemblen för att på ett lustfyllt och nyfiket sätt tolka dagens musik på högsta tekniska och konstnärliga nivå. Gruppen samarbetar regelbundet med svenska och internationella gäster som Peter Eötvös, Heinz Karl Gruber och Pierre-André Valade. Under säsongen 2015-16 firar ensemblen 20 år med en intensifierad konsertverksamhet, bland annat en konsertserie på Göteborgs konserthus och en turné i Kina.

Violinist KARIN HELLQVIST

Karin Hellqvist, violin, etablerade sig tidigt på den internationella konstmusikscenen som solist och kammarmusiker med utpräglad musikalisk personlighet och sin egen profilerade repertoar. Hon har fått sin utbildning vid musikhögskolorna i Stockholm, Berlin, Oslo och slutligen vid Royal College of Music i London där hon avslutade sina diplomstudier med ett Artist Diploma in Performance år 2011. Som medlem i ensembler som Cikada, Oslo Sinfonietta, Curious Chamber Players och neoN har hon världen som spelplats. De kommande åren är späckade med samarbeten i olika former med tonsättare som Liza Lim, Salvatore Sciarrino och Raphaël Cendo.

Dirigent PETTER SUNDKVIST

Petter Sundkvist har en bred repertoar och är en av de mest eftersökta svenska dirigenterna. Förutom de svenska orkestrarna har han dirigerat symfoniorkestrar i hela u. Under 2000-talet har han varit knuten som chefdirigent eller förste gästdirigent i Svenska Kammarorkestern, Gävle Symfoniorkester och Norrbottens Kammarorkester/Norrbotten Neo. Åren 2004-2007 var Petter Sundkvist även chefdirigent för Musica Vitae, med vilka han även genomförde turnéer i Spanien och USA. Petter Sundkvist ägnar mycket tid åt nutida musik och har gjort mer än 100 uruppföranden. Han har också dirigerat ett femtontal uppsättningar i de svenska operahusen och ett liknande antal kammaroperauppsättningar.

Konserten presenteras av Samtida musik i samarbete med Saltöstiftelsen och Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:40 h, inklusive 1 paus

Premiär

4 mars 2015

Pris

  • Ordinarie:180 kr
  • Pensionär:155 kr
  • Stud. från 26 år:145 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda