×
En del av Stockholms stad
Musik
Mats Gustafsson gästar Nisse Landgrens hörna 12 mars

Arkiverat evenemang:

Nisse Landgrens hörna: Mats Gustafsson & Erwan Keravec


Hörsalen


Saxofonisten Mats Gustafsson och den franske säckpipeimprovisatören Erwan Keravec möts i Nisses hörna den 12 mars i nya duon ”LUFT”.

Skotsk tradition med fransk dialekt möter svensk-österrikisk saxteknik muterad via amerikansk och europeisk jazztradition - En session i nutida musik, med minst sagt ovanliga utgångspunkter. Lägg sedan till Nisse Landgrens trombonspel i några låtar och kvällen kommer att bjuda på en helt unik och oförglömlig musikupplevelse.

Mats Gustafsson är en av Sveriges mest etablerade saxofonister som genom åren har spelat med en mängd musiker både på hemmaplan och utomlands. Han har också gjort många samarbeten inom dans, teater, poesi och konst. 2011 tilldelades Mats Nordiska rådets musikpris. Franske säckpipevirtuosen Erwan Keravecs musikaliska bana omfattar allt från hans uppmärksammade improvisationer till traditionell och modern musik. Han har komponerat och spelat musik till olika dansföreställningar men också fått musik skriven till sig av flera kända franska kompositörer.  

Om Nisse Landgrens hörna:

I "Nisse Landgrens hörna" presenterar Nisse ett axplock av sina favoritartister. Publiken bjuds på en annorlunda konsert som blandas med avspända samtal i soffhörnan. Nisses gäster bjuder på en rejäl dos musik men vi får även en inblick i vad som gömmer sig bakom musiken och artisteriet.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

12 mars 2014

Pris

  • Ordinarie:220 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda