×
En del av Stockholms stad
Musik
KammarensembleN 30 år 22 november Lilla scenen
Foto: Anthony Hill

Arkiverat evenemang:

Kammarensemblen 30 år


Lilla scenen


Under tre decennier har KammarensembleN presenterat den mest banbrytande nya musiken på högsta konstnärliga nivå. Och när vi nu firar våra 30 år på scenen vill vi givetvis göra det genom att fortsätta blicka framåt. Inför jubileet har vi därför beställt två nya verk för fulltalig ensemble; ”Che Pense?” av Molly Kien och "M J Ö L K" av Lisa Streich vilka vi uruppför under ledning av B. Tommy Andersson.

Programmet kompletteras med ”Portrait d´un Roi” av Catharina Backman vilket vi uruppförde inom projektet GoGrosso för ett par veckor sedan och som vi framför tillsammans med elever från Södra Latins Musikgymnasium med Jan Risberg på pulten.

Tidigare samma dag (kl.13.30) sjösätter vi familjeföreställningen ”Katastrof i Djungeln” på Lilla scenen med musik av Nikos Skalkottas och Rebetica i en grekisk Taverna i regi av Åsa Kalmér. Läs mer om den här.

Kvällen avslutas i med soloverk i baren av Marcus Fjellström, Marta Forsberg och Christian Wolff.

KammarensembleN bildades 1984 i Stockholm. Ensemblen spelar samtida musik och utgörs av virtuosa instrumentalister från Sveriges symfoni- och kammarorkestrar. I samarbete med regissörer, ljussättare och videokonstnärer har KammarensembleN gett uppmärksammade konsertserier i Stockholm och framträtt vid internationella festivaler.

www.kammarensemblen.com

Information

Scen

Lilla scenen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

22 november 2014

Pris

  • Ordinarie:200 kr
  • Pensionär:170 kr
  • Ung under 26 år:150 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda