×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Donna Tartt

Arkiverat evenemang:

Donna Tartt, USA

18 maj 2014


Stora scenen


Donna Tartt, författaren till de klassiska bästsäljarna Den hemliga historien och Den lille vännen är tillbaka med en mästerlig och synnerligen efterlängtad roman.

I möte med Jan Gradvall.

Samtalet är på engelska.

Donna Tartt (född 1963) debuterade 1992 med Den hemliga historien, om några studenters allt mer accelererande intellektuella lekar som oundvikligen leder mot en katastrof. Romanen blev en enorm succé, sålde över 5 miljoner exemplar och översattes till tjugotre språk.

Tio år senare kom Tartt med sin efterlängtade andra bok. Den lille vännen har sin upprinnelse i ett ouppklarat dödsfall men är lika mycket ett porträtt av den konservativa södern, rasmotsättningar och det lilla samhällets kontroll som en bladvändare om huvudpersonen Harriets sökande efter sin brors mördare. Hennes andra roman tilldelades WH Smith Award år 2003 och var nominerad till Orange Prize for Fiction.

Steglitsan är en oförglömlig odyssé genom dagens Amerika och ett drama med nästan outhärdlig skärpa och intensitet. Det är en berättelse skriven av en mästare, om förlust och besatthet, överlevnad och identitet och konstens intensiva dragningskraft.

Donna Tartt är även verksam som essäist och kritiker.

Jan Gradvall är kulturjournalist och författare.

I samarbete med Albert Bonniers Förlag

Information

Scen

Stora scenen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

18 maj 2014

Pris

  • Ordinarie:150 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda