×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Lesley Nneka Arimah

Arkiverat evenemang:

Lesley Nneka Arimah (Nigeria/England)

Samtalet är inställt


Under Fontänen


Möt Lesley Nneka Arimah.

Lesley Nneka Arimah föddes i London 1983 och växte upp i Nigeria och Storbritannien. I tonåren flyttade hon till USA. 2015 vann hennes novell Light The Commonwealth Short Story Prize for Africa. De följande åren nominerades hon flera gånger till The Caine Prize for African Fiction och belönades 2019 med priset för novellen Skinned.

År 2017 utkom hennes första bok, novellsamlingen What it Means When a Man Falls from the Sky, som våren 2020 utkommer på Nirstedt/litteratur under titeln När en man faller från himlen. Samma år utsågs hon av National Book Foundation som till en av de mest lovande yngre författarna: "Five under 35".

Agnes Lidbeck är författare och kulturskribent. Hon debuterade med romanen Finna sig 2017 och blev genast en kritikerfavorit. Hon vann även Borås tidnings debutantpris. Sedan dess har hon publicerat två romaner, Förlåten (2018) och Gå förlorad (2019) samt en diktsamling. På Internationell författarscen har hon tidigare samtalat med Katie Kitamura och Deborah Levy.

Om När en man faller från himlen

En mor och en dotter tjänar sitt uppehälle på att råka ut för "olyckor", vid övergångsställen eller på det hala golvet i snabbköp och bensinmackar. Allt ställs på sin spets – och möjligheterna mångdubblas – när dottern blir gravid. För att få sitt efterlängtade barn måste en flicka göra en docka att ta hand om i ett år, men när hon hämtar materialet från golvet på en frisersalong skapar hon sin egen olycka. En man faller från himlen, och det visar sig att en hel världsbild har varit felaktig.

Människorna i Lesley Nneka Arimahs noveller är desperata, de jagas av världen och tvingas se sina liv och sin frihet ätas upp, antingen mycket långsamt eller snabbt och oåterkalleligt.

Samtalet hålls på engelska och görs i samarbete med Nirstedt/Litteratur. När en man faller från himlen är översatt av Peter Samuelsson.

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

28 april 2020

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda