×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Karina Sainz Borgo
Foto: JEOSM

Arkiverat evenemang:

Karina Sainz Borgo (Venezuela)

I samtal med Lina Wolff


Årsta Folkets Hus Teater


Möt Karina Sainz Borgo från Venezuela i samtal med Lina Wolff.

Karina Sainz Borgo (född 1982) är uppvuxen i Venezuela men bor sedan mer än tio år i Spanien. Hon är kulturjournalist och författare till två fackböcker. Romandebuten Natt i Caracas blev hennes stora genombrott hos litteraturkritiker och läsare.

Lina Wolff är författare och översättare. 2016 tilldelades hon Augustpriset för romanen De polyglotta älskarna och 2019 kom hennes senaste bok: Köttets tid. Bland de författare hon har översatt märks Roberto Bolaño och Samanta Schweblin. Hon har tidigare deltagit i Kulturhuset Stadsteaterns Klassikersalongen om Jorge Luis Borges och Italo Calvino.

Om Natt i Caracas  

En enkel träkista, en kort ceremoni i ett fallfärdigt kapell. Adelaida Falcón begraver sin mor. Nu är hon ensam i ett land där skyddsnätet för länge sedan gett vika. Hyperinflation, våld och laglöshet är en del av vardagen, gränsövergångarna är överbelastade av venezuelaner som försöker ta sig ut. När Adelaida efter ett inbrott finner kvinnan i grannlägenheten död ser hon en oväntad möjlighet att undkomma kollapsen.

Natt i Caracas är en nervig och angelägen roman om en kvinnas desperata försök att överleva i ett samhälle i upplösning. Det är en berättelse som påminner om hur snabbt världen kan rämna, och om hur stark människans vilja att överleva kan vara.

PRESS

"En roman om ett krigshärjat Venezuela som ekar av Borges … stilen är stram och komplex."
– New York Times

Samtalet tolkas från spanska till svenska av Maria Bodner Gröön och görs i samarbete med Albert Bonniers Förlag. Natt i Caracas är översatt till svenska av Lina Wolff. 


2020 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Årsta Folkets Hus Teater är en av de platser där vi dyker upp under 2020. Läs om våra nya spelplatser här.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

20 februari 2020

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda