×
En del av Stockholms stad
Litteratur

Arkiverat evenemang:

Karin Smirnoff & Lucas Brar

Samtalet är inställt


27 april 2020 19:00
Under Fontänen


Lyssna, lyssna! står litteratur och musik på scen tillsammans. En timme av högläsning och musikalitet. Hur det hela gestaltar sig, vet bara författaren och musikern. Det blir det oväntade.

FÖRFATTARE

Karin Smirnoff, född 1964, är bosatt i Piteå och jobbade som journalist innan hon tröttnade och köpte en träfabrik. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte till Lunds universitets författarskola med det som skulle komma att bli hennes debut: Jag for ner till bror. Den fick ett jublande mottagande och nominerades till Augustpriset 2018 i den skönlitterära klassen. Bok två, Vi for upp med mor, utkom våren 2019. 2020 är Karin Smirnoff aktuell med den sista romanen i trilogin: Sen for jag hem.

Karin Smirnoff kommer läsa ur sin nya roman Sen for jag hem.

Om Sen for jag hem

Janakippo lämnar Smalånger för att delta i en utställning i Stockholm. Där kommer hennes förflutna åter en gång i kapp henne, samtidigt som nya möjligheter öppnar sig. Kanske innebär det en chans till ett värdigt liv. Med kärleken och konsten som kraft. Om det inte vore för john bror diana och de andra som kallar från norr. Med sina två första böcker om janakippo, Jag for ner till bror och Vi for upp med mor, etablerade sig Karin Smirnoff som en berättare av rang hyllad för sin särpräglade stil och djupt uppskattad för sin känsla för det mänskliga. Sen for jag hem är den dramatiska tredje romanen om janakippo som fullbordar trilogin.

MUSIKER

Lucas Brars musik kännetecknas framförallt av sitt säregna uttryck, där han suddar ut gränserna mellan jazz, klassisk och popmusik. Med en virtuos klassisk teknik kombinerar han rytmer och harmonik från jazzvärlden i sina arrangemang och egna kompositioner. Han ger uppskattade konserter runt om i Europa, och hans videor på Youtube har setts av miljontals människor. Han började sin bana i den klassiska världen, där han studerade för Mats Bergström på Musikhögskolan i Stockholm. År 2009 erhöll han det prestigefyllda Rosenborg-Gehrmans musikstipendium.

"Du är en läsande människa. Du läser din bok, du lyssnar på din bok i lurarna. Men när slog du dig ner vid cafébordet för att lyssna till en författare som läste högt för dig? En hel novell, delar av en novell, ur en roman, eller något prosastycke som legat i byrålådan, i hårddisken och bara väntat på att få luftas inför publik.

Det börjar vi bjuda på och inte bara det. Varje kväll finns en eller två musiker på scen, i samspel med författaren. Så förvänta dig en timme med läsning och musik. Hur det hela kommer att gestalta sig, vet bara författaren och musikern. Det blir det oväntade."

– Ingemar Fasth, Konstnärlig ledare på Litteraturscenen

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Under Fontänen, Lyssna, lyssna!

2020-04-27
måndag
19:00
Inställd