×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Jen Beagin

Arkiverat evenemang:

Jen Beagin (USA)

Samtalet är inställt

Möt Jen Beagin, från USA, i samtal med Jessika Gedin.

Jen Beagin – författare till Pretend I’m Dead (2015) och Vacuum in the Dark (2019) är uppvuxen i Kalifornien och har en magisterexamen i kreativt skrivande. Jen Beagins erfarenheter av att arbeta som städerska inspirerade henne att skapa den originella karaktären Mona, protagonisten i Dammsuga i mörker. Hon erhöll The Whiting Award i skönlitteratur 2017. 

Jessika Gedin är krönikör, radiopratare och programledare för SVT:s litteraturprogram Babel. Hon har ett förflutet som förläggare och har översatt böcker av författare som Douglas Coupland och Alan Warner. För Internationell författarscen har hon tidigare samtalat med Emilie Pine.

Om Dammsuga i mörker

Möt Mona. En one-of-a-kind roman om en unik kvinna och hennes strapatser som städerska där hon bland annat tampas med excentriska klienter och prydligt arrangerade bajskorvar. Och vad gör man med ett stökigt förflutet som också behöver städas upp? Mona är tjugosex år och är städerska i Taos, New Mexico. Hon flyttade dit mest på grund av sitt ex, en avdankad knarkare som lystrar till namnet Mr. Disgusting – lång historia – och hennes liv har sedan dess inte gått riktigt som planerat. Till exempel – hon har en ny dålig pojkvän som dessutom råkar vara gift med en av Monas klienter.

Samtalet hålls på engelska och görs i samarbete med Wahlström & Widstrand. Dammsuga i mörker är översatt av Johanne Lykke Holm.