×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Siri Hustvedt
Foto: Spencer Ostrander

Arkiverat evenemang:

Siri Hustvedt (USA)

I samtal med Annika Norlin


måndag 30 september 2019 19:00 - 20:30
Grünewaldsalen, Konserthuset •
Samtalet är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019.
Biljettlänken tar dig vidare till Konserthusets bokningssida.

Möt den amerikansk/norska författaren och poeten Siri Hustvedt i samtal med artisten Annika Norlin. Siri fick sitt stora internationella genombrott med romanen Vad jag älskade (2004). 2019 är hon Sverigeaktuell med romanen Minnen av framtiden. Hennes böcker har översatts till över 29 språk.

Annika Norlin är låtskrivare och artist i projekten Säkert! och Hello Saferide, men även journalist och avhoppad psykologstudent. Vann Sveriges Radios litteraturpris 2019 för novellen Mattan.

Samtalet hålls på engelska.

Om Minnen av framtiden

Hon är en åldrande författare som minns tillbaka till den tid då hon anlände till New York. Året var 1978. Hon kom från landet, Minnesota, hade inga pengar - men önskade inget hellre än att få uppleva den stora stadens magi, litteraturen, konstnärerna, festerna. I stället blev hon snart som fixerad vid sin granne Lucy Brite: Vem är denna märkliga kvinna? Är hon galen? Pratar hon med sig själv?

Nu, fyrtio år senare i samma stad, hittar hon en gammal anteckningsbok från tiden med Lucy Brite, tillsammans med en aldrig avslutad roman. Det blir en resa tillbaka till det förflutna, som ändå på ett märkligt sätt tycks ha en hel del med hennes nuvarande liv att göra.

Minnen av framtiden har Siri Hustvedt ännu en gång fångat minnets otillräcklighet, patriarkatets våld, förnimmelsens katt-och-råtta-lek och den flytande gränsen mellan vansinne och rationalitet.

Det här är en av världens just nu mest uppskattade författare på sitt allra bästa humör. En roman där minne och framtid står lika mycket i förgrunden – och som ytterligare befäster Siri Hustvedts position som en av de riktigt stora skildrarna av staden New York.Samtalet görs i samarbete med Norstedts. Minnen av framtiden är översatt av Dorothee Sporrong.


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Konserthuset är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs om våra nya spelplatser här.

LitteraturInternationell författarscen • Grünewaldsalen, Konserthuset

2019-09-30
måndag
19:00 - 20:30 Grünewaldsalen, Konserthuset