×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Lisa Halliday
Foto: Vittore Buzzi

Arkiverat evenemang:

Lisa Halliday (USA)

I samtal med Hans Olav Brenner


Under Fontänen


Möt den amerikanska författaren Lisa Halliday i samtal med Hans Olav Brenner. Lisa Halliday är född i Massachusetts och bor numera i Milano med sin brittiske make och deras lilla dotter. Asymmetri är hennes debutroman och har fått ett översvallande kritikermottagande i såväl USA som i Storbritannien.

Hans Olav Brenner är en norsk kulturjournalist och programledare.

Samtalet hålls på engelska.

Om Asymmetri

So, Miss Alice, are you game? Frågan ställs av en man i sjuttioårsåldern som slagit sig ner på en parkbänk på Manhattan och börjat samtala med en ung kvinna som läser en bok. Det är i New York och den unga förlagsassistenten Alice inleder en romans med den världsberömda, och mycket äldre, författaren Ezra Blazer. Det är tidigt på det nya millenniet, med USA:s krig mot Irak som fond och där åren som går markeras av de nobelpris Ezra Blazer inte tilldelas. På Heathrow blir irakisk-amerikanska ekonomiprofessorn Amar, som är på väg till Kurdistan, kvarhållen över helgen. Vad har de här personerna med varandra att göra, och hur korsas deras vägar?

Lisa Hallidays kritikerhyllade debutroman är en undersökning av maktförhållanden, ojämlikhet, oskuld och erfarenhet, strävan och berömmelse, om västvärlden och Mellanöstern, talang och tur.

PRESS

TIME and NEW YORK TIMES TOP 10 BOOK of the YEAR * New York Times Notable Book and Times Critic's Top Book of 2018

NAMED ONE OF THE BEST BOOKS OF 2018 BY * Elle * Bustle * Kirkus Reviews * Lit Hub* NPR * O, The Oprah Magazine * Shelf Awareness

"Asymmetry is extraordinary ... Halliday has written, somehow all at once, a transgressive roman a clef, a novel of ideas and a politically engaged work of metafiction."
– Alice Gregory, The New York Times Book Review

"A brilliant and complex examination of power dynamics in love and war."
– Sam Sacks, The Wall Street Journal

"A scorchingly intelligent first novel ... Asymmetry will make you a better reader, a more active noticer. It hones your senses."
– Parul Seghal, The New York Times

Samtalet görs i samarbete med Norstedts. Asymmetri är översatt av Eva Åsefeldt.

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

22 oktober 2019

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda