×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Jennifer Clement
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Jennifer Clement (Mexiko)

I samtal med Jesper Bengtsson


tisdag 26 mars
Handelshögskolan • Fri Entré


Möt författaren och PEN Internationals första kvinnliga ordförande Jennifer Clement i ett samtal om yttrandefrihet och litteratur med Svenska PEN:s ordförande Jesper Bengtsson.

Jennifer Clement växte upp i Mexiko City, Mexiko. Mellan 2009–2012 var hon ordförande i mexikanska PEN. Hon har gett ut tre romaner, en memoar och ett antal diktsamlingar. Hennes böcker har översatts till 30 språk. 2014 gav hon ut den internationellt uppmärksammade boken Prayers for the Stolen, översatt till svenska som En bön för de stulna. Hon är våren 2019 Sverigeaktuell med boken Gun Love (Albert Bonniers Förlag).
 
Clement valdes 2015 till PEN Internationals första kvinnliga ordförande efter grundandet 1921. PEN är en världsomspännande organisation för författare som arbetar med att försvara det fria ordet och stödja hotade, förföljda eller fängslade författare världen över. Bland det första som Clement gjorde som ordförande var att ta fram PEN:s historiska kvinnomanifest.

OM GUN LOVE

En hypnotisk historia om familj, kärlek och våld, som berättar – utifrån en klarsynt tonårings perspektiv – om ett undanskuffat Amerika där vapnen utgör själva fundamentet för tillvaron.

"Mamma kallade allt och alla som verkade ensamma eller som hade hamnat fel på något sätt för förlupna. Det fanns förlupna människor, förlupna kulor, förlupna hundar och förlupna fjärilar."



Samtalet görs på engelska och i samarbete med Svenska PEN och Handelshögskolan/SSE Literary Agenda. Gun Love är översatt av Niclas Hval. 

SSE Literary Agenda >


Insläpp från kl. 17:45

LitteraturInternationell författarscen • Fri entré • Handelshögskolan