×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Han Kang
Foto: Park Jaehong

Arkiverat evenemang:

Han Kang (Sydkorea)

I samtal med Ida Linde

Samtalet är inställt.

Möt den hyllade sydkoreanska författaren Han Kang i samtal med Ida Linde.

Han Kang är född i Kwangju, Sydkorea och flyttade till Seoul vid tio års ålder. Fyra månader senare inträffade i hennes forna hemstad den massaker som Levande och döda behandlar. Hon debuterade som författare 1993. 2007 kom Vegetarianen, den kortroman som blev hennes genombrott utanför Sydkorea och 2016 belönades med Internationella Man Booker-priset. 2019 är Han Kang aktuell med Den vita boken.
 
Ida Linde debuterade 2006 med den prosalyriska Maskinflickans testamente. För romanen, Norrut åker man för att dö (2014), tilldelades hon både Norrlands litteraturpris och Aftonbladets litteraturpris. Hennes senaste roman är den kritikerhyllade Mördarens mamma (2018). Hon är också verksam som översättare, dramatiker och arbetar på Nordens författarskola Biskops-Arnö. På Internationell författarscen har hon tidigare samtalat med Chris Kraus, Niels Fredrik Dahl och Vigdis Hjorth.

Samtalet hålls på engelska.

Om Den Vita Boken

Den vita boken handlar om sorg och bearbetning av förlust, om sakernas betydelse i våra liv och även om poesins kraft. En författare befinner sig i ett snötäckt Warszawa för att arbeta långt hemifrån. Stadens och naturens alla vita ting omger historien – snön, saltet, månen, en vit fågel – öppnar rummet mot en privat sorg. Det är en vacker, poetisk undersökning som bygger kring ett antal vita föremål. Den vita boken nominerades till internationella Bookerpriset 2018.

PRESS

"En sorgens psykogeografi som rör sig mellan plats, historia och minne, briljant genomförd … Den vita boken är en märklig text, kanske är den också en sekulär bönbok… [Den] gestaltar Hans tvingande längtan att övervinna smärta med språk."
– The Guardian

Samtalet görs i samarbete med Natur & Kultur. Den vita boken är översatt av Anders Karlsson och Okkyoung Park.


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Handelshögskolan är en av de platser där vi dyker upp under 2019.  Läs om våra nya spelplatser här.