×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Tessa Hadley
Foto: Mark Vessey

Arkiverat evenemang:

Tessa Hadley (England)

I SAMTAL MED MALIN ULLGREN, DN


Hörsalen


Nuet och det förflutna glider in i och påverkar varandra tills allt är förändrat, i Syskonen, Tessa Hadleys första roman på svenska. 

Tessa Hadley samtalar på engelska med Malin Ullgren, DN.

Fyra syskon semestrar i sin barndoms sommarstuga. Roland kommer med sin nya fru som systrarna inte tycker om. Alice har med sig en gammal kärleks tonårsson som smider planer att förföra Rolands dotter. Fran kommer utan sin man som prioriterat turné med bandet. Och äldsta systern Harriet får sin självbild sönderslagen när passionen slår till.

"Jag har precis läst varenda bok av Tessa Hadley efter att ha avslutat Syskonen. Hadley vet vad som händer inom människor och har en psykologisk insikt som är sällsynt. Hon är en av vår tids bästa författare." Chimamanda Ngozi Adichie
 
"Alltid när jag läser Tessa Hadley tänker jag: ’Vilken klok kvinna!’ Jag tycker att hennes böcker är genuint trösterika, speciellt när det kommer till de stora frågorna: man och kvinna, kärlek och äktenskap, det politiska kontra det privata, barn och vänskap. Och sedan är det själva meningarna, så precisa och tilldragande vackra, ofta försåtliga, ibland roliga, ibland förödande, men alltid exakt utförda. Få författare ger mig sådant bestående välbehag." Zadie Smith
 
"Tessa Hadley skaffar sig nya beundrare för varje bok. Hon skriver med auktoritet, och med finkänslighet; hon utforskar nyanser men skriver enkelt; hon är en sådan där författare som man som läsare litar på." Hilary Mantel
 
Tessa Hadley har skrivit sex kritikerrosade romaner och tre novellsamlingar. Hon lever i London och är professor i kreativt skrivande vid universitetet i Bath. Få författare har haft så många noveller publicerade i New Yorker och hon skriver också litteraturkritik i The Guardian.

Malin Ullgren är kritiker, krönikör och litteraturredaktör för Boklördag i DN. Hon har tidigare samtalat med bland andra Graham Swift och Rosa Liksom.

I samarbete med Wahlström & Widstrand. Syskonen är översatt av Amanda Svensson.

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

23 oktober 2018

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda