×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Jacqueline Woodson
Foto: Carlos Diaz

Arkiverat evenemang:

Jacqueline Woodson (USA)

Årets ALMA-pristagare i samtal med Elina Druker


tisdag 22 maj 2018
Hörsalen • Fri Entré


Få författare kan skriva om mörka och tunga ämnen med en sådan hoppfullhet som Jacqueline Woodson gör. Hon skriver ofta om brytpunkter i unga människors liv och om relationer i en värld präglad av motsättningar och fördomar. I bok efter bok har hon gett oss nya insikter och lyft fram frågor som utmanar och bryter tabun.

"It’s important to hold up mirrors for kids to see their experience is legitimate. Too often those mirrors aren’t there for them."
/Jacqueline Woodson  

"Ms. Woodson writes with a sure understanding of the thoughts of young people, offering a poetic, eloquent narrative that is not simply a story ... but a mature exploration of grown-up issues and self-discovery."
/The New York Times Book Review

Jacqueline Woodson är född 1963 och bosatt i Brooklyn. Hon debuterade 1990 och författarskapet omfattar drygt trettio titlar, utgivna på ett tiotal språk. Hennes mest hyllade bok är den prisbelönta självbiografin Brown Girl Dreaming (2014), som under våren ges ut på svenska i översättning av Athena Farrokhzad med omslag av Sara R. Acedo.

Jacqueline Woodson är en flerfaldigt prisbelönt författare som brutit ny mark. Hon tror på böckers förändringskraft och skildrar platser och människor som tidigare sällan getts utrymme i barn- och ungdomslitteraturen. Hon tilldelas Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2018.  

Elina Druker är född 1970 i Helsingfors. Hon är docent i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och medlem i ALMA-juryn. Vid sidan av arbetet är hon även skribent och kritiker.

Läs mer om Jacqueline Woodson och ALMA på www.alma.se

Samtal kl. 18–19
Servering från kl. 17.30 

Vänligen notera:
ALMA dokumenterar författarsamtalet genom att filma och fotografera. Vi vill upplysa om att du som besökare kan komma att synas i bild. Genom att komma bekräftar du att du har tagit del av informationen. Från evenemanget sparar vi personuppgifter i form av foto och film som vi använder för att kunna sprida information och kunskap om ALMA. Materialet publiceras digitalt och i fysiska sammanhang i ALMA:s och Kulturrådets kommunikationskanaler.

LitteraturFri entré