×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Garth Greenwell
Foto: Max Freeman

Arkiverat evenemang:

Garth Greenwell (USA)

I samtal med Johan Hilton, DN


Foajé 3


Garth Greenwells Det som tillhör dig är en kritikerhyllad och prisbelönt kärleksroman om åtrå och dess konsekvenser. Poetisk, drabbande och psykologiskt övertygande möter vi två unga män från vitt skilda världar som till sist bara har att förlita sig på sin vänskap för att rädda sig själva från undergång.

Garth Greenwell samtalar på engelska med Johan Hilton.

En ung man, född och uppvuxen i Kentucky, jobbar som engelsklärare i Bulgarien. Där träffar han en ovanligt varm höstdag, på en toalett under Sofias Kulturhus, den karismatiske Mitko. Det som börjar som en pengatransaktion leder under de följande månaderna till en kärleksaffär som trots begär och närhet hela tiden riskerar att slå över i våld och destruktivitet.

Det som tillhör dig utkommer på svenska i mars 2018.

"En ömsint skildring av krafter som synd och skam – och den trånad som ofta följer i kärlekens spår." /Hanya Yanagihara.

"Ett nytt mästerverk i den amerikanska litteraturen." /Edmund White

Garth Greenwell är född 1978 och uppvuxen i Kentucky, USA. Hans noveller och artiklar har publicerats i tidskrifter som New Yorker och The Atlantic. Hans debutroman Det som tillhör dig blev en stor framgång hos både kritiker och läsare, vann debutantpriset på British Book Awards och nominerades till det prestigefyllda National Book Award. Han bor numera i Iowa.

Johan Hilton är kritiker, krönikör och scenredaktör på DN Kultur. Johan Hilton är författare till böckerna No tears for queers och Monster i garderoben. Den sistnämnda Augustnominerades i fackboksklassen 2015. Hilton har tidigare samtalat med Édouard Louis, Nina Hemmingsson och Jeanette Winterson.

I samarbete med Norstedts. Det som tillhör dig är översatt av Daniel Gustafsson.

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

24 maj 2018

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda