×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Hans Rosling
Hans Rosling
Foto: Jörgen Hildebrandt

Arkiverat evenemang:

Factfulness

På djupet special


Hörsalen


Ett samtal utifrån boken Factfulness mellan Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, lett av Harald Hultqvist. 

Författarna till boken FactfulnessHans Rosling tillsammans med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling – har tagit sig an en hyfsad utmaning: att ändra hela världens sätt att tänka.

I över två decennier har de arbetat mot ett mål som kan tyckas nästan omöjligt att uppnå. De har tillägnat sig en verktygslåda av statistik, bilder, berättelser, psykologi och en rejäl dos humor. Deras bok blev genast en internationell bestseller.

Men hur har vägen sett ut till denna bok? Hör mer om tankarna bakom, svärdslukning och databaser, besvikelser och framsteg, och det kreativa familjesamarbetet vars resultat gång på gång slagit Sverige och världen med häpnad.

Om Factfulness:
När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker – alla blir besegrade i ­omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I boken Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

"Denna bok är min sista strid i min livslånga kamp mot den förödande globala okunskapen. Den är mitt sista försök att förändra människors sätt att tänka." - Hans Rosling

"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen." - Bill Gates

Hans Rosling (1948-2017) var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Han var även medgrundare av stiftelsen Gapminder, och en enormt uppskattad föreläsare och folkbildare.

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är stiftelsen Gapminders andra två medgrundare. De arbetade tillsammans med Hans Rosling under 18 år. I dag föreläser de över hela världen och deras arbete med att tillgängliggöra forskning är flerfaldigt prisbelönt.

Harald Hultqvist arbetar som antikvariatsbokhandlare, samtalsledare och fri skribent.

I samarbete med Natur & Kultur och stiftelsen Gapminder.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:25 h, ingen paus

Premiär

16 maj 2018

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur

Just nu inga föreställningar inlagda