×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Foto: Peter Cederling

Arkiverat evenemang:

På Djupet special: Max Tegmark


Hörsalen


Artificiell intelligens är inte längre science fiction. Den är ett faktum och förändrar våra liv och vårt samhälle. Med Liv 3.0: Att vara människa i den artificiella intelligensens tid har Max Tegmark har skrivit ett blivande standardverk om mänsklighetens framtida existens. Möt honom i en föreläsning i Hörsalen!

Max Tegmark är professor på det amerikanska toppuniversitetet MIT och författare till bästsäljaren Vårt matematiska universum. Han är också medgrundare till Future of Life Institute och boken Liv 3.0 bygger på centrets forskning och de samtal som ägt rum där. Nu besöker han Kulturhuset Stadsteatern där han kommer att diskutera stora frågor som är mer aktuella än många tror.

Är det troligt att vi kommer att skapa övermänsklig intelligens?

Hur bör vårt rättsväsende hantera autonoma system?

Hur slår automatiseringen?

Om vi skapar en övermänsklig intelligens, skulle det då vara möjligt att kontrollera den?

Kan vi över huvud taget försäkra oss om att användningen av AI gynnar oss?

Max Tegmark kommer att föreläsa om dessa frågor ur sitt unika perspektiv och väljer bort både teknikskepticism och digital utopi – vi behöver en rationell medelväg för att kunna navigera vår spektakulära framtid.

Moderatör: Joanne Rose. Vetenskapsjournalist som sedan 1987 följt den moderna utforskningen av universum, bland annat som med arbetare på vetenskapsredaktionen i P1 och som mångårig redaktör på den ansedda tidskriften Forskning & Framsteg. Hon har också i flera år varit producent och samtalsledare för Filosofiska rummet i P1. Aktuell med boken Kosmiskt pussel: Försöken att förstå universum.

I samarbete med Volante förlag.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

1 november 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur

Just nu inga föreställningar inlagda