×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Masha Gessen
Foto: Svenya Generalova

Arkiverat evenemang:

Masha Gessen (Ryssland)

I samtal med Harald Hultqvist


Hörsalen


Framtiden är historia – Det totalitära Rysslands återkomst är en skrämmande angelägen reportagebok från Masha Gessen, en av Putins skarpaste kritiker.

Masha Gessen samtalar på engelska med Harald Hultqvist.

Hur ska vi förstå Vladimir Putin och det nya Ryssland vi ser växa fram? Ett Ryssland som ser sig själv som beskyddare av traditionella värden i opposition till västs falska idéer om mänskliga rättigheter.

I Framtiden är historia – Det totalitära Rysslands återkomst tecknar den prisbelönta journalisten Masha Gessen, som numera är bosatt i USA, ett skrämmande porträtt av ett Ryssland som inom loppet av en generation återskapat en totalitär stat. Putin har demonterat valsystemet, tagit kontroll över ekonomin, medierna och den lagstiftande makten.

Masha Gessen följer fyra personers liv, kamp, drömmar och förluster i den nya statens framväxt. De är entreprenörer, författare, aktivister och tänkare och de föddes under den period som skulle bli demokratins början i Ryssland. Nu tvingas de istället se hur den forna Sovjetunionens ordning återinförs och hur deras land utvecklats till den till synes ostoppbara maffiastat vi ser idag.

Harald Hultqvist arbetar som antikvariatsbokhandlare, samtalsledare och fri skribent. Hösten 2017 utkommer hans resedagbok från Demokratiska Republiken Kongo på bokförlaget Ruin.

I samarbete med Brombergs förlag. Framtiden är historia – Det totalitära Rysslands återkomst är översatt av Jessica Hallén.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

28 november 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda