×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Maggie O'Farrell, Internationell författarscen i Hörsalen. Kulturhuset Stadsteatern 2017
Foto: Ben Gold

Arkiverat evenemang:

Maggie O'Farrell (Nordirland)

I samtal med Jenny Aschenbrenner


Hörsalen


Maggie O’Farrell är journalist och författare. Hennes debutroman After You’d Gone (2000) hyllades både i Storbritannien och internationellt och romanen Den hand som först höll min vann det prestigefulla Costa Novel Award 2010. Hösten 2016 gavs hennes senaste roman, Det måste vara här, ut i svensk översättning.

Maggie O’Farrell samtalar på engelska med Jenny Aschenbrenner.

Maggie O’Farrell föddes på Nordirland och växte upp i Wales och Skottland. Hon har varit verksam som journalist i Hongkong och även för The Independent on Sunday. Hon har också undervisat i kreativt skrivande. O’Farrells sjunde roman tar med läsaren på en resa över världens kontinenter. Det är en berättelse om det vi lämnar bakom oss och de personer vi blir när vi letar efter vår plats i världen.

I Det måste vara här möter läsaren Daniel Sullivan, en man med ett komplicerat liv. Han är en tvättäkta New York-bo som numera bor på irländska vischan, han har barn i Kalifornien han aldrig träffar och en pappa i Brooklyn han avskyr. Hans fru Claudette plockar utan att blinka fram geväret om någon skulle våga sig in på deras mark. Claudette var en av de mest om talade kvinnorna i filmvärlden innan hon drog sig tillbaka till lugnet på den avsides gården där de bor. Men en oväntad upptäckt och en kvinna som Daniel förlorade kontakten med för 20 år sedan skakar om tillvaron som han och Claudette omsorgsfullt byggt upp. Avslöjandet får honom att tappa fotfästet och för honom långt bort från både fru, barn och hem.

Jenny Aschenbrenner är frilansande litteraturkritiker och kulturjournalist och medverkar regelbundet i bland annat Svenska Dagbladet.

I samarbete med Etta/Sekwa förlag. Det måste vara här är översatt av Malin Bylund Westfelt

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

25 april 2017

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda