×
En del av Stockholms stad
Litteratur

Läslovsfestival

Tisdag 31 oktober

Dansrutan
12:00–16:00
Hörsalen
Välkommen in i Dansrutan och upptäck din dans. Kom och lämna som du vill när du vill. Dansa som du vill. Skriv eller rita din dans på rutan. Häng runt eller storma omkring. Ligg ner och var platt en stund. Här är allt dans.

Neonpoesi
12:00–17:00
Foajé 3
Kom in i vårt mörklagda rum och skapa ett gemensamt verk av lysande poesi!

Danceoke

13:00 & 14:00
Hörsalen  
Tillsammans härmar vi dansvideos valda av TioTretton.

Pinpoesi
13:00–15:00
Lava
Vanligtvis är Lava till för alla mellan 14 & 25 år men under Läslovsfestivalen mellan 13:00–15:00 är även du som inte fyllt 14 än varmt välkommen in. Det dukas upp med massor av material som du kan komponera din pinpoesi av.

Storytels lyssningslounge
13:00–17:00
Foajé 3
Kom och ta en paus från festivalens späckade program i vår lyssningslounge. Få en lugn, mysig stund tillsammans och ta chansen att upptäcka Storytel. Välkomna!

Clara Henry & Hampus Nessvold
13:30–14:15
Manegen, TioTrettonVem bestämmer hur en får vara, vad som är okej att prata om, vad som är pinsamt, fult fint eller viktigt? Vart kommer egentligen alla normer och regler ifrån och hur kan vi tillsammans se till att alla får vara sig själva? Clara Henry har skrivit boken Ja jag har mens, hurså? Och Hampus Nessvold är aktuell med boken Ta det som en man.

Möt Dockorna!
13:30 & 15:00
Marionetteatern
Begränsat antal platser.
 

Marionetteatern bjuder in alla barn till dockteaterns magiska värld. Handdockor, stavdockor, skuggspelsfigurer och marionetter visar upp sig och sina konster i en dramatiserad visning av olika sätt att spela dockteater. Medverkande: Malin Halland.

Gatutrådar
14:30–16:00
I utställningen Folkmusik 2.0 – svensk hiphop remixad, Galleri 5

Kom och testa att med tråd, garn och tyg skapa bokstäver som blir till dina egna texter. Workshopen leds av konstnären Elisabeth Bucht #garnapa och är öppen för alla!
Läs mer om workshopen här >

Åsa Anderberg Strollo
15:00–15:45
Labbet, TioTretton

Förra gången hände det i det skruttiga torpet i skogen under sommarlovet. Men nu är det vinter och det händer i skolan. Oförklarliga händelser får Annie att tro att någon kanske vill henne illa. Eller var det hon själv som startade igång något hemskt när hon öppnade dörren in till skyddsrummet? Åsa Anderberg Strollo är en mästare på att skriva kusliga historier.

Anna Ahlund
16:00–16:45
Scenen, Vuxenbiblioteket

I hennes senaste bok Saker ingen ser får vi möta Fride som är så kär i Miriam att hen inte kan tänka på annat. Yodit som målar och försöker ta plats i gänget. Johannes som läser Karin Boye och försöker få plats i livet. Aron, vars tvillingsyster Linn fick all talang. Och Linn, som undrar vad hon ska göra med den. Och så är det Sebastian, han som ska kyssa en ny person varje månad.

Nathalie Simonsson
16:00–16:45
Labbet, TioTrettonVärldens viktigaste bok är en bok för dig mellan 10 och 13 år. I den svarar Nathalie Simonsson på frågor som: Vad ska jag göra när svetten luktar? När kommer mensen? Vem har bestämt vad som är tjejigt och vad som är killigt? Vad är porr? Hur känns det att vara kåt? I boken tar hon även upp normer, ja- och nejkänslor, hur man vågar tro på sig själv och hur man är schyssta mot varandra. Hon har helt enkelt skrivit världens viktigaste bok.

Läslov på Rum för Barn
Läs läskiga böcker, gör ett Uppdrag Ljud, bygg ett rytminstrument. Under läslovet riktar sig alla Rum för Barns aktiviteter till barn från 5 till 9 år.
Läs mer här >

Läser du talböcker? Du hittar festivalförfattarnas böcker på Legimus festivalsida.