×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Jesper Waldersten, På djupet, 19 april i Hörsalen. Kulturhuset Stadsteatern 2017
Foto: Svensk form

Arkiverat evenemang:

Jesper Waldersten

I samtal med Karina Ericsson Wärn och Kenneth Kvarnström


Foajé 3


Jesper Waldersten är en av Sveriges mest populära konstnärer och satiriker och har tilldelats flertalet internationella utmärkelser. Med sin unika stil, där han till synes obehindrat blandar ord, bilder, musik och måleriskt konsthantverk skapar han distinkta bilder där ingenting är statiskt eller självklart. Resultatet blir oförutsägbart, genialt och illavarslande: under den humoristiska tonen lurar ett knivskarpt allvar. Waldersten har publicerat ett flertal bejublade böcker och ställt ut sina verk i Sverige och utomlands.

Jesper Waldersten samtalar med Kulturhuset Stadsteaterns konst/design och modechef Karina Ericsson Wärn och med danschefen Kenneth Kvarnström.

Jesper Walderstens illustrationer har under många år setts i Dagens Nyheter och han har gett ut sju egenskrivna böcker, bland annat Tack för senast din djävel, Full av tomhet, Här kommer jag och Ett svart streck. Utöver detta har han arbetat som art director, formgivit skivomslag samt regisserat en musikvideo åt artisten Ane Brun. 2012 släpptes hans bok Kent Waldersten – Lägg er inte i! i samarbete med musikgruppen Kent. Boken släpptes i samband med Kents albumsläpp av Jag är inte rädd för mörkret och innehåller fotografier, texter, collage och teckningar skapade av Jesper Waldersten under inspelningen av skivan.

Jesper Waldersten medverkar i koreografen Kenneth Kvarnströms nya scenkonstprojekt på Kulturhuset Stadsteatern, Det var inte jag. Igen. Waldersten skapar konst på scenen i interaktion med tre dansare. Modeskaparna Astrid Olsson och Lee Cotter är även en del av samarbetet. Premiär 1 april 2017.

Karina Ericsson Wärn är konst/design och modechef på Kulturhuset Stadsteatern 

Kenneth Kvarnström är danschef på Kulturhuset Stadsteatern

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

19 april 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur

Just nu inga föreställningar inlagda