×
En del av Stockholms stad
Litteratur
David Grossman
Foto: Kobi Kalmanovitz

Arkiverat evenemang:

David Grossman (Israel)

I samtal med Andreas Norman


Hörsalen •


I romanen En häst går in på en bar är David Grossman i högform. Känslorna är intensiva, framställningen är som en film. Att läsa den känns som att sitta i publiken, man skrattar, tar avstånd och gråter. Och allt sker i ett rasande tempo.

David Grossman samtalar på engelska med Andreas Norman.

Ståuppkomikern Dovaleh G, i En häst går in på bar (Sus echad nikhnas le-bar; utkommer i augusti) är ensam på scenen. Han vet hur han ska hantera publiken, han är fräck, provocerande och rolig. Men allt mer övergår han till att berätta om sitt liv – om mamman som varit med om Förintelsen, om pappan som brukade misshandla honom men också stod för vardagsomsorg.

David Grossman är en av Israels mest framstående författare, men han är också journalist. Han föddes 1954 i Jerusalem, där han är bosatt även idag. Han har studerat filosofi och teater vid Hebrew University. Sin långa karriär vid Israel Radio påbörjade han redan när han var tio år gammal, då han arbetade som korrespondent för barn- och ungdomsradion. Han skriver romaner, noveller och reportageböcker, såväl för barn som för vuxna och han har fått en lång rad priser för sitt författarskap.

Andreas Norman är författare och fd diplomat, och har bl.a. arbetat med terrorismbekämpning och med svensk utrikespolitik gentemot MENA-regionen under den s.k. arabiska våren.  Hans senaste två böcker är romanen En rasande eld och den skakande skildringen av tsunamikatastrofen 2004, 9,3 på Richterskalan. I augusti utkommer hans nästa roman De otrogna.

I samarbete med Albert Bonniers förlag. En häst går in på en bar är översatt av Natalie Lantz.  

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

5 september 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda