×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Colson Whitehead
Foto: Colson Whitehead

Arkiverat evenemang:

Colson Whitehead (USA)

I samtal med Daniel Sandström


Hörsalen •


Colson Whiteheads Den underjordiska järnvägen, som utkommer i augusti, är ett drabbande mänskligt drama som ställer frågor om ras, slaveri, historia och vår egen tid.

Colson Whitehead samtalar på engelska med Daniel Sandström.

Cora i Den underjordiska järnvägen växer upp som slav i amerikanska södern. En dag beslutar hon sig för att fly via den underjordiska järnvägen som hjälper slavar att ta sig till norr. I verkligheten var det som kallades den underjordiska järnvägen ett nätverk av hjälpare – i Colson Whiteheads roman har den tagit bokstavlig form.

Colson Whitehead, född 1969 och boende i New York, har bland annat givit ut de prisbelönta romanerna John Henry Days och Apex Hides the Hurt. Nu introduceras han på svenska med Den underjordiska järnvägen (The Underground Railroad) som belönats med National Book Award, Pulitzerpriset och Arthur C. Clarke-priset.  Boken hyllades av en enig kritikerkår, utnämndes till årets bok av Amazon, valdes till Oprahs bokklubb och toppade dessutom New York Times bestseller-lista i flera veckor.

Daniel Sandström är litterär chef och förläggare vid Albert Bonniers förlag. Han har tidigare varit verksam som kulturchef och chefredaktör på Sydsvenskan samt därefter som kulturchef på Svenska Dagbladet. Han är litteraturvetare och disputerade 2002 på en avhandling om poeten Kjell Espmark.

I samarbete med Albert Bonniers förlag. Den underjordiska järnvägen är översatt av Niclas Nilsson.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

29 augusti 2017

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda