×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Ariel Levy
Foto: David Klagsbrun

Arkiverat evenemang:

Ariel Levy (USA)

I samtal med Linn Ullmann


Studion


I När reglerna slutat gälla, som utkommer i september, rannsakar Ariel Levy med drabbande uppriktighet händelser som format henne. Föräldrarnas relation, barndomens upptäckarlust, tonårens leda och den brinnande längtan bort.

Ariel Levy samtalar på engelska med Linn Ullmann.

I denna smärtsamt vackra, mörka och humoristiska memoar undersöker Ariel Levy vad som händer när begäret och längtan möter verkligheten. Uppvuxen med en mamma som har lärt henne att flickor kan spränga de gränser som samhället satt upp undrar hon: Är jag som kvinna för mycket? Är min hunger på livet fel? Vad har vi rätt att förvänta oss av livet? Kan man få allt?

»Hennes skildring av hur livet gör sitt yttersta för att slå ner henne, och hennes vägran att bli besegrad, kommer att drabba och inspirera dig.« Lena Dunham

»Deeply human and deeply moving.« The New York Times Book Review

Ariel Levy är en amerikansk journalist och författare. Hon är reporter på The New Yorker och belönades 2014 med National Magazine Award for Essays and Criticism för reportaget Thanksgiving in Mongolia. Ariel Levy bokdebuterade 2005 med Female Chauvinist Pigs och i september utkommer När reglerna slutat gälla på svenska.

Linn Ullmann är författare samt litteraturkritiker och kulturjournalist. Hon rönte stor uppmärksamhet för sin debutroman Innan du somnar (1998). Därefter har Linn Ullmann utgivit fem romaner. Den senaste, De oroliga, har fått ett enastående mottagande av kritiker och läsare. Den tilldelades NRK:s lyssnarpris samt nominerades till Nordiska rådets litteraturpris.

I samarbete med Natur & Kultur. När reglerna slutat gälla är översatt av Anna Lindberg.

Information

Scen

Studion

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

18 oktober 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr
  • Ståplats:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Studion, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda