×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Roxane Gay, Internationell Författarscen 2016, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Jay Grabiec

Arkiverat evenemang:

Roxane Gay (USA)

I samtal med Mona Masri, SR


Hörsalen


Roxane Gay är den dåliga feministen som tagit världen med storm. Både essäsamlingen Bad Feminist och debutromanen I vilt tillstånd har legat på The New York Times bästsäljarlista och i Sverige har Bad Feminist både rosats och diskuterats.

I Bad Feminist skriver Roxane Gay om allt från Alfapet, våldtäkter, Bill Cosby, Hungerspelen och Femtio nyanser av honom till varför man gillar hiphop fastän texterna är sexistiska. Det handlar om kön, politik, rasism och sex. Allt utifrån hennes egen definition av feminism; bad feminism. För alla som inte är perfekta, men ändå vill kalla sig feminister.

I vilt tillstånd, som utkommer på svenska i vår, skildrar kidnappningen av Mirelle Jameson, dotter till en välbärgad familj i Haiti och numera boende i USA. I 13 dagar hålls hon fången medan hennes pappa vägrar betala lösensumma på en miljon dollar. När hon äntligen släpps börjar den mödosamma kampen för att återvända till sitt liv.

Roxane Gay samtalar på engelska med Mona Masri.

 

Om de medverkande

Roxane Gay undervisar i kreativt skrivande och är även skribent i bland annat The New York Times Book Review, Salon och The Guardian. Hon är också en inflytelserik twittrare.

Mona Masri är kulturjournalist på Sveriges Radio P1. I vår är hon en av programledarna för P1 Kultur. Hon har tidigare bland annat programlett OBS i P1 samt varit krönikör i Sydsvenskan. 

 

I samarbete med Albert Bonniers Förlag. Bad Feminist är översatt av Helena Hansson och I vilt tillstånd av Niclas Nilsson.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

12 maj 2016

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda