×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Release Me 16 feb
Foto: Julia Wagner, Ulrika Zwenger, Sara MacKey, Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

Release Me

Lars Berge, Elin Grelsson Almestad, David Norlin, Anna-Karin Palm


Foajé 3


Dags för vårens första Release Me!

Vi möter journalisten och manusförfattaren Lars Berge som är tillbaka med Svinn, en tragikomisk berättelse om en samtid där kontoutdrag och konsumtion definierar allt mänskligt liv. Vi träffar David Norlin, vars debutroman utspelar sig på en ubåt och Elin Grelsson Almestad, som är aktuell med sin andra roman, om politisk och religiös tro. Dessutom läser författaren Anna-Karin Palm sin novell Älven, som kommer direkt från tryckeriet.

Starttiden är 18.00, baren är öppen, böcker finns till försäljning och kulturjournalisten Mats Almegård är vår programledare.

 

Om de medverkande

Lars Berge är journalist, dokumentärfilmare och manusförfattare. Han har under många år skrivit krönikor för Svenska Dagbladet och han är en i kollektivet som skriver texter till radioprogrammet Mammas nya kille. 2013 utkom hans första roman Kontorsninja.

David Norlin är psykolog och arbetar för närvarande med en avhandling om föräldrar till barn med funktionshinder. Dagar utan ljus, nätter utan mörker är hans debutroman.

Elin Grelsson Almestad är kulturskribent och kommunikatör. Hon debuterade 2011 med Du hasar av trygghet och utkommer nu med Hundarna på huvudgatan.

Anna-Karin Palm har sedan debuten 1991 utkommit med ett tiotal böcker; romaner, noveller och essäer. Hon fick sitt genombrott 1997 med Målarens döttrar och är nu aktuell med en novell utgiven på Novellix.

Mats Almegård är kulturjournalist och doktor i tyskspråkig litteratur. Han skriver för tidningar som Dagens Nyheter och ViLäser och driver även litteraturpodcasten Text+1.

 

I samarbete med Wahlström&Widstrand, Weyler förlag, Atlas förlag och Novellix.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:30 h, inklusive 1 paus

Premiär

16 februari 2016

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur

Just nu inga föreställningar inlagda