×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Release Me 12 april
Foto: Ji Nilsson, Aili Markelius, Patrik Lundin, Jasmin Storch

Arkiverat evenemang:

Release me

Nike Markelius, David Wiberg, Caroline Hainer, Johannes Nilsson


Foajé 3


På vårens sista Release Me möter vi punklegendaren Nike Markelius, aktuell med en självbiografi och Caroline Hainer som utkommer med sin andra roman efter debuten Inte helt hundra. Dessutom gästar arkitekten, skådespelaren, formgivaren och författaren David Wiberg och serieskaparen och författaren Johannes Nilsson.

Programledare är Mats Almegård, baren är öppen och böcker finns till försäljning.

 

Om de medverkande

Nike Markelius blev känd som medlem i Tant Strul i början av åttiotalet och är i dag verksam i flera musikaliska sammanhang, bland annat med bandet Nike & Röda Orkestern. Hon har också skrivit dramatik och utgör en stark röst i den offentliga debatten kring arbetsmarknadspolitik och andra samhällspolitiska frågor. Trumslag hjärtslag är Nike Markelius första bok.

David Wiberg är verksam inom scen- och bildkonst, arkitektur och illustration. Mellan 1992-2003 var han medlem i humorgruppen Varanteatern, som även gjorde TV-succé. David Wiberg har också satt upp de kritikerrosade föreställningarna Svart Tulpan, Dagboksanteckningar från ett källarhål och Det gulliga pojkslemmot. Nu är han aktuell med boken Vi ses i mörkret.

Caroline Hainer är skribent och författare, uppvuxen i Stockholmsförorten Hagsätra. Hon romandebuterade 2013 med Inte helt hundra, en rapp och rolig relationsroman i Stockholmsmiljö. Åsneprinsen är hennes andra roman och utspelar sig i Hagsätra från 70-talet och framåt.

Johannes Nilsson medverkade i ett stort antal fanzines på 90-talet, bland annat egenutgivna Schipperke. Han bokdebuterade med Recension 2002, som följdes upp med Hövding 2011. I övrigt har han medverkat i tidskrifter som Galago, Subaltern och Det Grymma Svärdet.

 

I samarbete med Modernista förlag, Lilla Piratförlaget, Natur&Kultur och CLP Works.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:30 h, inklusive 1 paus

Premiär

12 april 2016

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur

Just nu inga föreställningar inlagda