×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Release Me 22 nov. Linn Bursell, Abdi Elmi, Pär Hansson, Zulmir Becevic.
Foto: Susanna Jablonski, Magnus Liam Karlsson, Marie-Britt Walck

Arkiverat evenemang:

Release Me

Pär Hansson, Abdi Elmi & Linn Bursell, Zulmir Becevic


Foajé 3


Tredje och sista Release Me för säsongen innehåller Pär Hansson, aktuell med den nya diktsamlingen Kajak, Zulmir Becevic läser en nyskriven novell och Abdi Elmbi och Linn Bursell berättar om sin samskrivok om Elmbis erfarenheter som ensamkommande flyktingbarn.

Programledare är kulturjournalisten Mats Almegård, baren är öppen och böcker finns till försäljning.

Pär Hansson debuterade 1998 med diktsamlingen Ruckel. 2015–2017 medverkar han i Versopolis, ett europeiskt nätverk av poeter och poesifestivaler. För sin förra diktsamling Vi plockar bär i civilisationen mottog Hansson Norrlands litteraturpris 2013. För prispengarna köpte han en kajak. I den nya diktsamlingen befinner vi oss bland annat i denna kajak, en kropp infälld i ett redskap och i ett landskap där författaren närmar sig naturen och ett Du.

Zulmir Becevic debuterade med Resan som började med ett slut, som blev nominerad till Slangbellan för 2006 års bästa skönlitterära ungdomsboks-debut. Zulmirs andra bok Svenhammeds journaler utkom 2009 och nominerades till Augustpriset. 2014 kom hans senaste bok, ungdomsromanen Avblattefieringsprocessen. På Release Me läser han en nyskriven novell, utgiven på Novellix.

Abdi Elmi och Linn Bursell har tillsammans skrivit Gå bara. Min flykt från Somalia till Sverige. Boken är tonåringen Abdi Elmis egen berättelse om kriget i Somalia, den farliga resan genom Sahara och över Medelhavet och till slut kampen för att få ett rimligt liv i Europa. Tillsammans med författaren Linn Bursell vittnar Abdi Elmi om de övergrepp och den förnedring som flyktingar utsätts för på vägen till det slutna Europa där de sedan bollas runt mellan länder. Linn Bursell debuterade 2014 med romanen Allt som är.

I samarbete med Norstedts, Novellix och Ordfront förlag.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

22 november 2016

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur

Just nu inga föreställningar inlagda