×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Fiston Mwanza Mujila, Internationell Författarscen 2016, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Philippe Matsas

Arkiverat evenemang:

Fiston Mwanza Mujila (Kongo/Österrike)

I samtal med Harald Hultqvist


Foajé 3


Välkommen till baren Tram 83, en mötesplats för lycksökare, rebeller, alkoholister, gruvarbetare, kolonialister, turister och brottslingar till en ständig bakgrundsmatta av musik. På denna fiktiva bar utspelar sig Fiston Mwanza Mujilas debutroman, som långlistats till det prestigefyllda Man Booker Prize. En roman som skildrar en afrikansk stat, men som också reflekterar över det samtida Europa och dess koloniala historia.

Fiston Mwanza Mujila samtalar med Harald Hultqvist i Foajé 3, som kvällen till ära inspireras av Tram 83 med barservering. Samtalet är på engelska.

 

Om de medverkande

Fiston Mwanza Mujila är född i Kongo och bosatt i Österrike. Under flera år har han varit en omtalad dramtiker och poet på den europeiska spoken word-scenen. Tram 83 är hans omtalade och hyllade debutroman, en energisk skildring av en globaliserad värld där fördomar och föreställningar möter verkligheten.

Harald Hultqvist är bokhandlare, specialiserad på äldre böcker om Afrika. Han har även medverkat som bokexpert och litteraturkritiker i tidningar och TV. Våren 2008 reste han som journalist uppför Kongofloden från Kinshasa till Kisangani.

 

I samarbete med Rámus förlag. Romanen är översatt av Elin Svahn.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

6 april 2016

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda