×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Chris Kraus
Foto: John Kelsey

Arkiverat evenemang:

Chris Kraus (USA)

I samtal med Ida Linde


Hörsalen


En feministisk kultförfattare, hyllad och omtalad av bland andra Lena Dunham, gör entré på Internationell Författarscen. Chris Kraus utkom med boken I Love Dick redan 1997 i USA, en bok som sedermera fick kultstatus, började ges ut i flera länder och nu äntligen kommer i svensk översättning.

I Love Dick blandar fiktion, biografi och feministisk kritik och har fått status som en av de viktigaste och roligaste feministiska romanerna om erotisk besatthet.

Chris Kraus samtalar författaren Ida Linde.

Chris Kraus är författare, konstnär, filmskapare, redaktör, kritiker och professor i kreativt skrivande vid European Graduate School, Schweiz. I Love Dick räknas som hennes genombrottsroman och kretsar kring den misslyckade filmmakaren Chris Kraus som snart ska fylla fyrtio. Hon är gift med den franska hippa kritikern Sylvère Lotringer, som undervisar på Columbia Universitet. Efter en flört under en middag blir Chris mer och mer besatt av Sylvères kollega, Dick.

Ida Linde har sedan debuten 2006 med den prosalyriska Maskinflickans testamente gett ut fyra romaner. Den senaste, Norrut åker man för att dö, tilldelades Aftonbladets kulturpris 2014. Hon är också verksam som översättare, dramatiker och arbetar på Nordens författarskola Biskops-Arnö.

I samarbete med Index – The Swedish Contemporary Art Foundation och Modernista förlag. I Love Dick är översatt till svenska av Annelie Axén.

 

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

2 juni 2016

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda