×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Chigozie Obioma, Internationell Författarscen 2016, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Scott Soderberg

Arkiverat evenemang:

Chigozie Obioma (Nigeria/USA)

I samtal med Nina Solomin


Hörsalen


Chigozie Obiomas debutroman Fiskarmännen har hyllats av kritiker världen över och han kallas för en ”stark ny röst i den nigerianska litteraturen”.

Berättelsen om fem bröders uppväxt i 1990-talets Nigeria är en sammanvävning av mytiska inslag och modernt berättande, en gestaltning av ett samhälle som står mittemellan tradition och modernitet. När bröderna i sin barndom tar chansen att skolka för att gå och fiska vid floden möter de stadens galning, som uttalar en profetia om att en av pojkarna kommer att mörda sin bror. Profetian orsakar djup splittring mellan bröderna och sätter igång ett katastrofalt händelseförlopp.

Chigozie Obioma samtalar på engelska med journalisten och författaren Nina Solomin.

 

Om de medverkande

Chigozie Obioma föddes 1984 i Akure, Nigeria. Han har bott på Cypern, i Turkiet och lever numera i USA, där han är professor i litteratur och kreativt skrivande på University of Nebraska-Lincoln.

Nina Solomin är chefredaktör på tidningen Konstperspektiv, tidigare kulturredaktör på tidningen Vi och har arbetat för bland andra Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Sveriges Radio P1. Hon har också utkommit med de kritikerrosade reportageböckerna ok, amen, om ultraortodoxa judar i New York och Gränsen, om illegala migranter i Europa.

I samarbete med Ordfront förlag. Romanen är översatt av Ninni Holmqvist.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

11 april 2016

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda