×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Margaret Atwood. Internationell författarscen våren 2015.
Foto: Jean Malek

Arkiverat evenemang:

Margaret Atwood (Kanada)

I samtal med Hans Olav Brenner, NRK


Hörsalen


En av Kanadas stora litterära stjärnor, ständigt nobelpristippade Margaret Atwood, utkommer i vår på svenska med den sista fristående delen i den framtidstrilogi som inleddes med Oryx och Crake (2004) och fortsatte med Syndaflodens år (2010). Den samhällskritiska dystopin MaddAddam är, liksom de tidigare romanerna i trilogin, ett varningsrop inför den stundande miljökatastrofen.

Samtalet är på engelska.

 

Om »MaddAddam«

En farsot har svept fram över jorden, men en liten grupp kallad MaddAddamiter överlever tillsammans med de grönögda crakerianerna - en vänligt sinnad humaniod art som framställts med bioteknik för att ersätta människosläktet.

Överlevarna i civilisationens ruiner ställs inför nya hot och möjligheter - kan mänskligheten få en andra chans, trots att vi misslyckades så grovt med den första?

Översättning av Birgitta Gahrton.

 

Kritikerröster om Margaret Atwoods trilogi

”Margaret Atwood har skrivit en spektakulär dystopi som prövar läsarens ordningssinne. Men den ger rik utdelning… Tiden är utmätt, om vi inte tänker om radikalt, vill hon säga. Boken är en utopisk moralitet, en vrålande brandvarnare.” /Maria Schottenius, Dagens Nyheter

”Angelägen läsning nu när den ena miljökonferensen efter den andra havererar."/Rakel Chukri, Sydsvenskan

”En dramatisk och strukturmässigt superb bok som bekräftar Atwoods enorma känslomässiga register och hennes poetiska förmåga att återge både detaljer och psykologiska sanningar.” /Ur motiveringen till Bookerpriset

 

Om de medverkande

Margaret Atwood (f. 1939) har skrivit romaner för både vuxna och barn, lyrik, dramatik, kritik noveller och essäer. Hennes böcker ges ut i mer än tjugofem länder och finns översatta till tjugo språk. Hennes författarskap har belönats med en mängd litterära priser, däribland Kanadas främsta litterära utmärkelse, Governor General’s Award och Bookerpriset.

Hans Olav Brenner har under många år gjort radio- och tv-program knutna till litteratur. Just nu är han aktuell som programledare för Brenner og bøkene i NRK2. På Internationell författarscen har han tidigare talat med Joyce Carol Oates, Erica Jong, Paul Auster och Richard Ford. Hans Olav Brenner har nyligen utkommit med boken Kunsten å snakke sammen og nødvendigheten av å holde kjeft om samtalsteknik och samtalets konst.

 

I samarbete med Norstedts.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

3 juni 2015

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda