×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Karolina Ramqvist
Foto: fotograf Jasmine Storch

Arkiverat evenemang:

Karolina Ramqvist

i samtal med Sonja Schwarzenberger


Studion


Karolina Ramqvists roman Alltings början, blev en stor kritiker- och publikframgång och Flickvännen nominerades till Sveriges Radios romanpris och fick tidningen Vi:s litteraturpris. Hennes senaste roman Den vita staden är en fristående fortsättning på Flickvännen.

Om »Den vita staden«

Det stora huset ser fortfarande nästan nytt ut under den grå himlen. Snön ligger i vallar på trappan upp till ytterdörren, som är låst med flera lås. Därinne finns Karin med sin lilla dotter, bara drygt ett halvår gammal.

Det är smutsigt, det finns ingen värme och det är tomt i skåpen. Hon är ensam nu. Allt har förändrats. Pengarna är slut och hon har sålt det mesta av värde.

En dag knackar kronofogden på dörren. Hon är på väg att förlora det enda hon har kvar, huset som John gav henne. Vem ska skydda henne nu? Vart ska hon och Dream ta vägen?

Hon måste ta sig ut. Hon måste orka. Hon ger sig av med barnet för att få tag på det som hon har rätt till.

 

Om de medverkande

Karolina Ramqvist (f.1976) har, förutom romanförfattandet, publicerat noveller, essäer och kritik, varit chefredaktör för tidskriften Arena och medarbetare i DN.  Karolina Ramqvist debuterade som manusförfattare 2014 med den internationellt prisbelönade kortfilmen Cupcake. Hon medverkade också i den klassiska feministiska antologin Fittstim.

Sonja Schwarzenberger är journalist och projektledare. Hon har arbetat som programledare och producent på Sveriges Radio och Sveriges Television och har medverkat som författare och redaktör till böckerna Mor Mamma Morsan, Könskrig och Skitliv. Sonja var tidigare chefredaktör för tidskriften Bang.

 

I samarbete med Norstedts förlag.

Information

Scen

Studion

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

2 december 2015

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda