×
En del av Stockholms stad
Litteratur

Arkiverat evenemang:

Karin Mamma Andersson och Jockum Nordström

I samtal med Ulf Karl Olov Nilsson (UKON)


Studion


Karin Mamma Andersson och Jockum Nordström, två av Sveriges största och mest uppmärksammade konstnärer, möts i ett unikt samtal med poeten och psykoanalytikern Ulf Karl Olov Nilsson (UKON).

 

Om de medverkande

Karin Mamma Andersson (f. 1962) började utbilda sig på skulpturlinjen vid Konstfack i Stockholm, men övergick till fri konst vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon började använda namnet Mamma lite på skämt i samband med en elevutställning 1992, men det kom att bli ett artistnamn.

Hon har gjort Nobelprisdiplom till bland andra Elfriede Jelinek och Orhan Pamuk och fick Carnegie Art Awards förstapris 2006. Karin Mamma Andersson har bland annat ställt ut i London, Helsingfors, New York och på Moderna Museet där hon 2007 hade en stor separatutställning. Hon har i sin konst intresserat sig för expressionistiskt landskapsmåleri och konstellationer av olika bilduttryck i ett och samma verk.

Karin Mamma Andersson utsågs till filosofie hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet 2010 och är sedan 2002 ledamot i Konstakademien.

 

Jockum Nordström (f. 1963) utbildade sig på Konstfack 1981-1985 och är idag målare, tecknare, illustratör och författare. Han har medverkat som illustratör i Dagens Nyheter och Kamratposten och skrivit och illustrerat de fem barnböckerna om Sailor och Pekka som belönats med Expressens Heffaklump och Elsa Beskow-plaketten.

Jockum Nordström har haft separatutställningar i Stockholm, London och New York och blev ledamot i Konstakademien 2004. Han arbetar främst i blyerts och collage i en fabulerande bildvärld av människor, natur, djur och arkitektur med rötter i folkkonstens naivistiska berättande.

 

Ulf Karl Olov Nilsson, också kallad UKON, är poet, psykolog och psykoanalytiker. Han sitter i redaktionen för tidskrifterna Glänta och Arche och har ett tjugotal böcker bakom sig. Han slog igenom stort med diktsamlingen Stammar (2002) och blev nominerad till Augustpriset för Synopsis (2007). Ulf Karl Olov Nilssons första roman Jag befinner mig i ett överflöd av kärlek (2014) följer den blivande kungen Henrik Tudor i hosorna från födsel till dödsögonblick. UKON har bland annat tilldelats Göteborgs-Postens litteraturpris och Nöjesguidens pris för bästa läsning.

 

Information

Scen

Studion

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

26 november 2015

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda