×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Jonathan Franzen
Foto: Shelby Graham

Arkiverat evenemang:

Jonathan Franzen (USA)

I samtal med Hans Olav Brenner, NRK


Hörsalen


Jonathan Franzen räknas idag till en av de största amerikanska romanförfattarna. När han 2011 kom ut med romanen Frihet utnämndes den snart till en av de riktigt stora amerikanska berättelserna om vår tid, i sin skildring av medelklassfamiljen Berglunds liv under flera decennier. Nu är han tillbaka med romanen Renhet, en mörk komedi om idealism och lögner som sträcker sig över generationer och kontinenter.

Samtalet är på engelska.

 

Om »Renhet«

Pip Tyler, som egentligen är döpt till Purity, har ingen aning om vem som är hennes far. När hon får chansen att praktisera hos The Sunlight Project, en Wikileaks-liknande organisation som spårar och avslöjar hemligheter över hela världen, ser hon möjligheten att genom dem hitta sin far. Grundaren till TSP är den karismatiske hackern och visselblåsaren Andreas Wolf som blev känd för världen när Berlinmuren föll. Han dras till Pip av anledningar hon inte kan förstå och hennes reaktion på hans känslor får henne att omvärdera sin syn på rätt och fel.

I översättning av Rebecca Alsberg.

 

Om de medverkande

Jonathan Franzen (f. 1959) föddes i Illinois och växte upp St. Louis i Missouri. Idag bor han i New York. Franzen är också journalist och essäist och skriver för The New Yorker. Han har tilldelats flera litterära priser, bland annat Whiting Writer's Award, American Academy's Berlin Prize och det prestigefyllda The National Book Award. Han har dessutom i The New Yorker listats som en av det "20:e århundradets 20 bästa författare".

Hans Olav Brenner har under många år gjort radio- och tv-program knutna till litteratur. Just nu är han aktuell som programledare för Brenner og bøkene i NRK2. På Internationell författarscen har han tidigare talat med Joyce Carol Oates, Erica Jong, Paul Auster och Richard Ford. Hans Olav Brenner utkom 2014 med boken Kunsten å snakke sammen og nødvendigheten av å holde kjeft om samtalsteknik och samtalets konst.

 

I samarbete med Brombergs förlag.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

22 oktober 2015

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda