×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Daniel Kehlmann
Foto: Heji Shin

Arkiverat evenemang:

Daniel Kehlmann (Tyskland/Österrike)

i samtal med Daniel Sjölin


Foajé 3


Daniel Kehlmanns roman Världens mått blev en internationell sensation när den kom ut 2007. Skildringen av de två vetenskapsmännen Alexander von Humboldts och Carl-Friedrich Gauss försök att mäta världen i slutet av 1700-talet översattes till mer än 35 språk och lovordades världen över. Hans nya roman F är en svartsynt, humoristisk berättelse om tre bröders bräckliga liv.

Samtalet är på engelska.

 

Om »F«

Arthur Friedland är en misslyckad författare som aldrig riktigt haft någon ordning på sitt liv. Allt förändras den dag han tar med sig sina tre söner till en eftermiddagsföreställning med en berömd hypnotisör. Arthur skryter med att vara immun mot hypnos, men hypnotisören bevisar motsatsen: Arthur får befallningen att förverkliga sina drömmar. Den natten tömmer han familjens bankkonto, tar sitt pass och försvinner, för att bli en framgångsrik författare.

Efter sig lämnar Arthur de tre sönerna, vars öde blir att fuska sig fram i livet. Martin Friedland är en blyg, överviktig katolsk präst som saknar Gudstro. Hans halvbror Eric är finansrådgivare, men har trasslat in sig i illegala affärer och har skulder upp över öronen. Erics tvillingbror Iwan började som konstnär, men tappade tron på konsten och är nu förfalskare.

I översättning av Linda Östergaard.

 

Om de medverkande

Daniel Kehlmann (f. 1975) växte upp i München, men är numera bosatt i Wien. Han debuterade 1997 och introducerades för en svensk läsekrets med romanen Jag och Kaminski som var hans femte bok. 2008 belönades han med PO Enquist-priset.

Daniel Sjölin är författare och kulturjournalist. Han har tidigare även varit verksam som litteraturkritiker och programledare för SVT:s litteraturprogram Babel. Den senaste romanen Världens sista roman (2007) nominerades till Augustpriset. Sjölin skriver också tillsammans med Jerker Virdborg under psedonymen Mikael Mortimer.

 

I samarbete med Albert Bonniers förlag.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

28 september 2015

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda