×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Camilla Thulin och Sara Danius
Foto: Niklas Palmklint, Sarah McKey

Arkiverat evenemang:

Camilla Thulin

i samtal med Sara Danius


Hörsalen


Sveriges okrönte stylistdrottning Camilla Thulin samtalar med Svenska Akademiens nya ständige sekreterare Sara Danius i ett spännande möte. Camilla Thulin ställer under hösten ut i Galleri 3. Här är en chans att lära känna henne på djupet.

 

Om de medverkande

Camilla Thulin (f. 1961) är för den breda publiken känd som stilkommentator, stylist och kostymdesigner. Hon har skrivit flera böcker i ämnet, däribland Gör om mig – finn din stil med Camilla Thulin (2014), och håller regelbundet föreläsningar över hela landet.

Camilla Thulin arbetar som kostymör för bland andra Kulturhuset Stadsteatern och Göteborgsoperan, samt har skapat kläder till Lill-Babs jubileumsshow, Björn Skifs show och Christer Sjögrens show. Inte minst är hon känd för att ha gjort alla dräkter åt gruppen Army of Lovers. Camilla Thulin är även designer med egen ateljé i vilken man kan beställa skräddarsytt och har lanserat en egen kollektion med klänningar.

 

Sara Danius (f. 1962) är professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. Hennes internationellt uppmärksammade avhandling The Senses of Modernism (1998) handlade om förhållandet mellan teknologi, varseblivning och modernistisk estetik. Hon har också gjort sig känd som essäist och är också kulturskribent i Dagens Nyheter. I februari 2014 tilldelades hon DN:s kritikerpris Lagercrantzen.

Sara Danius är sedan 2013 ledamot av Svenska Akademien och utsedd att efterträda Peter Englund på posten som ständig sekreterare i Svenska Akademien, den 1 juni 2015. Hon blir då den första kvinnan på posten.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

17 november 2015

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur

Just nu inga föreställningar inlagda