×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Tecknade toner. Mattias Adolfsson

Arkiverat evenemang:

Tecknade toner: Barockspecial


lördag 5 april 2014
Foajé 3 • Fri Entré


I anslutning till öppnandet av Kulturhuset Stadsteaterns utställning ”Barockt” den 5 april bjuder Serieteket och Bibliotek Film & Musik in till en barockspecial av performanceserien Tecknade Toner. Med oss har vi en kreativ ensemble från Kungliga Musikhögskolan samt den internationellt erkände illustratören Mattias Adolfsson.

På den internationella seriefestivalen i franska Angoulême i februari var det en enda svensk tecknare som lockade ringlande köer av entusiaster – Mattias Adolfsson. Efter en karriär som 3D-animatör och 3D-grafiker började han 2006 sporadiskt publicera skisser på sin blogg Mattias Inks. Detta uppmärksammades av den mer kända konstbloggen Drawn.ca varefter hans verk började nå internationell ryktbarhet. Genom bloggen – numera en av världens mest följda "sketchblogs" – har han fortsatt att visa upp bilder från sina skissböcker och på så sätt skaffat sig beundrare och frilansuppdrag över hela världen.

Barocktemat är återkommande i hans verk – en av hans mest kända bildsviter är "Star Wars, the Baroque Version", ett steampunkliknande projekt med Stjärnornas krig-figurer i barockmiljö. Tre böcker har hittills samlat hans bilder – The First in Line (2011), Mattias Unfiltered och The Second in Line (båda från 2012).

Bokförsäljning och signering på plats efter framträdandet.

OM TECKNADE TONER

Tecknade Toner är en programserie som produceras i samarbete mellan Serieteket och Bibliotek Film & Musik i Kulturhuset. Konstnärer tecknar inför publik till liveframförd musik. Bilderna projiceras under tecknandets gång på vägg eller duk. Denna gång flyttar evenemanget ut från biblioteket och in i Foajé 3.

Illustration: Dödstjärnan i barockversion

LitteraturSerieteket • Film & Musik • Fri entré